avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prevederile legii nr. 4/2014
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prevederile legii nr. 4/2014

Avand in vedere prevederile Legii nr. 4/2014, as dori sa intreb daca sotul, in cazul in care se face inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotului la activitatea desfasurata de persoana fizica autorizata, poate vinde intr-un magazin, care functioneaza in baza unei autorizatii PFA pe numele meu, fara a fi angajat al acestei PFA.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ABSOLUTE Consulting , Consilier juridic 10:50, 12 Februarie 2014
Buna ziua,

Art. I. - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, dupa litera i) se introduce o noua litera, litera i1), cu urmatorul cuprins:
„i1) sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate - sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fara a fi inregistrata/inregistrat in registrul comertului si autorizata/autorizat sa functioneze ea insasi/el insusi ca titular al intreprinderii individuale/persoana fizica autorizata sau fara a fi salariata/salariat, participa in mod obisnuit la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, indeplinind fie aceleasi sarcini, fie sarcini complementare, in conditiile legii”.


Va doresc o zi placuta si mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La infiintare pfa se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterior ? lexoradeanu lexoradeanu [b][b]La infiintare PFA se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterio[/b]r ?[/b] Ati avut caz practic ? (vezi toată discuția)
Contract colaborare intre pfa persoana fizica roxana61 roxana61 Buna zuia, am si eu urmatoarea situatie: sotul este pensionat anticipat , insa ar vrea sa colaboreze pe plan artistic (instrumental) cu o persoana care are PFA ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)