avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract colaborare intre PFA persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract colaborare intre PFA persoana fizica

Buna zuia, am si eu urmatoarea situatie: sotul este pensionat anticipat , insa ar vrea sa colaboreze pe plan artistic (instrumental) cu o persoana care are PFA (caen 9001 -9002) .Va rog sa-mi spuneti cum tb sa procedeze ( acte care tb incheiate , impozite si daca tb sa se inregistreze undeva)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:21, 2 Iunie 2015
In primul rand ce pensie are? Are voie sa lucreze? Sa se intereseze clar ca altfel pierde pensia...
Daca poate, exista mai multe variante...
Cea mai simpla este asocierea la pfa ul dvs( se poate de un an) si atunci e cel mai simplu. Plateste ca si PFA ul 16 impozit 5.5 sanantate( pensie nu este cazul la el). Alte varante sunt angajare pe pfa cu 2-3 ore pe luna sau conv civila ( dar ultima este cam..discutibila la orice control, nu recomand)

Legea 4/2013, la articolul 2, dupa litera i) din OUG 44/2008 se introduce o noua litera, litera i1), cu urmatorul cuprins:

"i1) sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate - sotia/sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fara a fi inregistrata/inregistrat in registrul comertului si autorizata/autorizat sa functioneze ea insasi/el insusi ca titular al intreprinderii individuale/persoana fizica autorizata sau fara a fi salariata/salariat, participa in mod obisnuit la activitatea intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, indeplinind fie aceleasi sarcini, fie sarcini complementare, in conditiile legii;".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile legii nr. 4/2014 alina_7 alina_7 Avand in vedere prevederile Legii nr. 4/2014, as dori sa intreb daca sotul, in cazul in care se face inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind ... (vezi toată discuția)
La infiintare pfa se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterior ? lexoradeanu lexoradeanu [b][b]La infiintare PFA se poate declara si sotul sau sotia sau se face ulterio[/b]r ?[/b] Ati avut caz practic ? (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)