avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

am 57 si 7 luni am contribuit la pensie in tara 30ani si 3 luni. si mai am si 4 ani de contribute in italia .intrebare pot iesi la pensie si ce trebuie sa fac avind in vedere ca acuma nu am nici un venit.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:28, 11 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Spuneti luna si anul nasterii si daca este vorba de un barbat sau o femeie.
Banuiesc ca sunteti femeie nascuta in iunie - iulie 1956. Femeile nascute in iunie 1956 ( limita de varsta 60 ani si 5 luni, cu un stagiu complet de 30 ani si 5 luni - nov.2016), iar cele nascute in iulie 1956 - la 60 ani si 6 luni cu un stagiu de 30 ani si 6 luni - ian 2017). Pensie anticipata partiala cu 5 ani mai devreme , dar trebuie sa aveti stagiu complet de cotizare.
Daca cei 4 ani de Italia sunt "cu acte in regula" trebuie sa mergeti la casa de si sa depuneti concomitent actele pt pensie anticipata partiala + cele pt. cea comunitara ( la compartimentul pensii internationale al casei de pensii).Veti primi respingere pt pensia anticipata partiala si abia cand se va primi confirmarea pt Italia vi se va stabili care e pensia cea mai avantajoasa -nationala sau comunitara.( pt. deschiderea dreptului la pensie se cumuleaza anii, dar fiecare stat plateste "partea" luni dupa legea nationala a fiecaruia). Trebuie sa stiti ca va dura ceva mai mult ( in vestul tarii se lucreaza la dosare din 2008 -2009 depuse la pensii internationale).
Daca nu aveti certitudinea ca cei 4 ani sunt "cu acte in regula" puteti sa va incheiati un contract de asigurare cu casa de pensii si sa va platiti din mana 3 su 4 luni (252 lei / luna) si apoi va puteti depune dosarul de pensie anticipata partiala. ( penalizarea e de 0,75 x nr. lunilor de anticipare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale carmen bodeanu carmen bodeanu Va rog sa-mi spuneti si mie daca si cu cit voi fi penalizata in cazul in care sunt femeie, nascuta in 1956,am 33 ani vechime in munca(exclusiv cei 4 ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala liviu843 liviu843 La ce varsta se iese la pensie anticipata femei si in ce conditii. Eu am 30 de ani vechime si am 55 de ani. Cand pot iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - care este procentul de reducere a pensiei daca depasesti stagiul complet de cotizare? olymariana olymariana buna ziua. am un stadiu de cotizare de36 ani3 luni ,sint nascuta la 16 05 1956 si doresc sa depun actele pentru pensie anticipata s-au anticipata partial dar ... (vezi toată discuția)