avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor fara depunere acte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor fara depunere acte de divort

Se poate cere custodia unui minor fara a se depune actele pentru divort?Intrebarea rezulta din urmatorul caz:sotia paraseste domiciliul conjugal,impreuna cu minorul in varsta de 4 ani,locuieste la parintii ei in prezent.Deschide actiune in instanta doar pentru plata pensiei alimentare,refuza sa divorteze,refuza orice legatura a tatalui cu minorul,in schimb solicita custodia exclusiva a copilului(solicitare facuta verbal tatalui minorului,mai exact o declaratie data de acesta la notariat ca renunta la copil).
Este legal,este posibil?
Cel mai recent răspuns: madalinatl , utilizator 11:18, 4 Aprilie 2014
A venit si hotararea:25% din venitul minim net pe economie.La ce suma se aplica acest procent:la venitul minim brut de 850 sau la netul dedus din cei 850?
Multumesc pentru toate raspunsurile primite.
Daca scrie net, e ne, nu e brut de 850, insa sigur scrie net ?
"intretinere lunara in cuantum de 25% din venitul minim net pe economie,de la data pronuntarii,respectiv 01.04.2014 si pana la majoratul beneficiarului" este un citat extras de pe site-ul judecatoriei,prezentare solutie pe scurt.
E posbil sa fie o eroare de redactare si sa se faca referire de fapt la venitul minim brut pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare crestere copil nenicu nenicu Am o situatie deosebita. Am o sora care are un copil sub un an. Este in divort cu sotul ei. Ea nu are serviciu si nici locuinta fiind in prezent gazduita la ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)