avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantie

La angajare am fost pusi sa semnam un contract de garantie .In el e specificat faptul ca firma va opri 10 %din salariul net pana la constituirea sumei de 7000 ron.Precizez ca aceasta suma reprezinta aproximativ 12 salarii nete.Nu e cam mult?Mentionez ca gestiunea raionului e mai mare(cred)chiar si de cat 70000 ron(!)Am citit undeva ca garantia nu poate fi mai mare de 3 salarii nete.Este adevarat?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:21, 17 Aprilie 2009
Ma gandesc ca vor fi slabe sperante in acest sens intrucat noi toti am semnat un contract .Nu stiam desigur despre aceste prevederi ale legii.
Contractul este legal in limitele de mai sus. Ce e peste, e abuziv. Reclamatie la ITM sau cerere de chemare in judecata. Aveti castig de cauza, fara probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia din salar cristi473 cristi473 cand cum si cat poate retrage firma la care sant angajat sume de bani din salar sub forma de garantii (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)