avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Excludere asociat concurenta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Excludere asociat concurenta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

Suntem 3 asociati intr-un srl, sa ii spunem srl A. Recent am aflat ca unul dintre asociatii minoritari care nu are si calitatea de administrator este de asemenea asociat si intr-o alta societate, tot cu raspundere limitata,- srl B, unde are insa si calitatea de administrator. srl B are acelasi obiect de activitate cu srl A, acelasi CAEN.

Putem cere excluderea asociatului din srl A pentru concurenta neloiala? Care ar fi incadrarea?
Cel mai recent răspuns: v_popa , utilizator 09:28, 12 Februarie 2014
Eu zic ca nu.
Si ca o ultima consultanta gratuita va spun ca le confundati.
art. 82 se aplica asociatilor din societatile in nume colectiv, ori in speta noastra vorbim de un S.R.L., deci se aplica doar 80 si 81 ;)
in regula. va multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere danedy danedy buna ziua. sunt intr-o situatie cam delicata, zic eu. in 2008 am infiintat o firma de constructii. de doi ani asociatul meu (administrator si el si eu ) nu a ... (vezi toată discuția)
Asociat-administrator cu 50% hotaraste excluderea celuilalt asociat? danielaratcov danielaratcov Buna ziua,sunt asociat cu 50%,iar sotul meu este asociat-administrator cu 50% in acasta societate. Anul trecut mi-a spus sa nu mai merg la firma ca nu am ce ... (vezi toată discuția)
Pagubire srl de catre asociat oti oti In cazul in care asociatul care nu este administrator intr-un SRL se foloseste de bunurilesocietatii in interes personal si incheie contracte paguboase pt ... (vezi toată discuția)