avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre legea gestionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre legea gestionarului

sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial "asistent-vanzari gestionar" (gestiune colectiva);problema este ca am constatat lipsa unor bunuri de la raft,bunuri ce mi se imputa mie si colegilor de raion/produsele aveau elemente de siguranta dar nu s-a prins nimic pe camere(nu era unghi bun si oricum sunt camere f.proaste).Desi imputarile se fac impreuna cu colegii fara raion(director,adjunct,casiere) vor sa arunce totul pe noi 4 de pe raion.Mentionez ca intr-o zi (din lipsa de personal) am fost singur pe 4 raioane,iar cand primim marfa daca colegul meu de tura este in pauza iar eu fac receptia(inafara magazinului) ramane raionul nesupravegheat.Ce se poate face pt a nu plati paguba?Daca nu semnam imputarile ce se intampla,ce riscam?...multumesc
Cel mai recent răspuns: unombun , utilizator 11:42, 18 Aprilie 2009
si eu ce concluzie sa trag?ca e ilegal ce se intampla? nu cred ca sunt ei atat de prosti incat sa faca contracte de munca ilegale,caci asta e stipulat in contract
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2009
unombun, utilizator
Nu stiu ce salariu aveti dumneavoastra....dar este posibil ca contractul sa contina o clauza ilegala (nu este vorba ca ar fi prosti, ci au stabilit sa retina o astfel de suma , iar dumneavoastra ati semnat si ati fost de acord....si incearca sa se prevaleze de acest lucru), iar daca se va ajunge la instanta veti avea castig de cauza.
aceasta clauza se gaseste in contractele individuale ale tuturor colegilor(cand am semnat eu tot 7000ron era desi un salariu era cam 500 ron atunci );deci cu incalcarea art.12

si daca au hotarirea judeacatoreasca? trebuie sa platesc si paguba si cheltuielile de judecata...dar cum dovedesc ei ca lipsa e din vina mea sau eu ca sunt nevinovat?avem camere dar foarte proaste
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2009
unombun, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu angajatorul chirica alex chirica alex Buna ziua,as vrea sa stiu daca patronul unei firme are dreptul sa retina bani din salariul unor angajati pentru considera ca lipsesc produse din magazie atat ... (vezi toată discuția)
Garantie laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La angajare am fost pusi sa semnam un contract de garantie .In el e specificat faptul ca firma va opri 10 %din salariul net pana la constituirea sumei de 7000 ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)