avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cadou devenit imprumut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cadou devenit imprumut

Asi vrea sa intreb acum 4 ani mia dat ceva bani tatal prietenei mele, dupa ce am terminat relatia cu fiica si a trecut vro un an a inceput sa-mi trimite mesaje sa restituiesc bani. Acuma deja imi trimite mesaje cu amenintari de genu ca le pune plagere penale daca nu dau inapoi bani, cand mi-a dat bani nu era vorba de restituire si nici un act nu am semnat, cum ar veni mia dat ceva bani cadou si acuma imi cere inapoi. Poate sa depune plangere penala sau sa ma dea la instanta?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:48, 13 Februarie 2014
Da va poate da in judecata, poate depune si plangere penala, insa problema este daca va avea castig de cauza, daca va reusi sa probeze ca a fost vorba despre un imprumut....daca ma intrebati pe mine sunt slabe sansele, dar nu se stie niciodata.

Plus ca s-ar putea pune si problema prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani si bunuri cadou ContSters437435 ContSters437435 Buna ziua, am si eu o intrebare, am avut cu cineva o relatie cateva luni, timp in care m-a ajutat sa-mi rezolv anumite probleme, 100% din initiativa si ... (vezi toată discuția)
Cadou cerut inapoi bea-gabriela bea-gabriela Acum 2 ani am primit de la o cunostinta 1000 de euro din germania . A trimis ca cadou . Acum ma sunat sa o dau inapoi . Ca daca nu o dau ma da in judecata. A ... (vezi toată discuția)