avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de aptitudini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de aptitudini

ca sa obtin fisa de aptitudini trebuie sa fiu trimisa direct de angajator??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 13 Februarie 2014
Fisa de aptitudine este eliberata de medicul de medicina muncii pentru un post anume si in baza fisei de expunere la riscuri profesionale pentru acel post.

Fisa de aptitudine se elibereaza numai pe baza solicitarii angajatorului si a fisei de expunere la riscuri profesionale, ambele emise de angajator catre medicul de medicina muncii.

Conform HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.

Fisa de aptitudine finalizeaza examenul medical si este completata de catre medicul de medicina muncii . Fisele de aptitudine contin concluzia controlului medical periodic.

HG nr. 355/2007 privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, mai prevede :
art.7 - Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudini de la medicul de medicina a muncii adlala adlala Buna seara, Am de intocmit un CIM cu data de 29.04.2014 si persoana care va fi angajata are fisa de la medicul de medicina muncii la vechiul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Fisa aptitudine daniela-claudia daniela-claudia Avand in vedere ca avem un contract incheiat cu un medic de medicina muncii, va rog sa-mi spuneti a cui este obligatia sa achizitioneze si sa completeze ... (vezi toată discuția)
Cim partial 2 ore Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, La un CIM partial cu 2 ore/zi la o fundatie nonguvernamentala mai tr facut si dosar medical? (vezi toată discuția)