lupalb13 a scris:
Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).
Cererea de majorare sau de reducere a pensiei de intretinere in favoarea minorului nu se poate dovedi nici cu interogatoriul partilor, nici cu martori, nici cu expertiză!
Singura proba va fi cea a inscrisurilor, in speta: certificatul de nastere al celui de-al doilea copil al paratului si adeverinta de venituri nete ale paratului pe ultimele 6 luni, in care vor fi incluse doar veniturile cu caracter permanent.
Determinarea câştigurilor din muncă ale debitorului se face de către instanţă pe baza salariului mediu şi a celorlalte venituri din muncă având caracter de continuitate obţinute în ultimele şase luni premergătoare obligării la plată.
Vor fi avute în vedere toate mijloacele materiale ale debitorului, cum ar fi câştigul din muncă (dacă este cazul, salariul obţinut la fiecare din locurile de muncă, precum şi celelalte câştiguri cu caracter de continuitate: sporul de vechime, indemnizaţia de conducere etc., dar şi ajutorul pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacerea contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor [
art. 409 alin. (4) C.proc.civ.]), precum şi economiile realizate, bunurile care nefiindu-i necesare ar putea fi înstrăinate.
Instanţa trebuie să stabilească exclusiv posibilităţile materiale ale debitorului întreţinerii, nu şi cele ale soţului acestuia ori ale altor persoane cu care locuieşte ori gospodăreşte împreună. Nu vor fi luate în calcul veniturile întâmplătoare, cum ar fi indemnizaţia de deplasare sau de transfer, sporul pentru condiţii deosebite de muncă, alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutorul pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutorul de maternitate, cel acordat în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii [
art. 409 alin. (7) C.proc.civ.].
Veti depune certificatul de nastere al celui de-al doilea copil pentru a fi avut in vedere de instanta la stabilirea cuantumului datorat pentru primul copil, respectiv de 1/6 din media veniturilor nete pe ultimele 6 luni.
Instanţa nu va lua în considerare vreun credit asumat de debitorul obligaţiei de întreţinere pentru reducerea pensiei! ;)