avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariata aflata in concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariata aflata in concediu de ingrijire copil

Buna ziua,
Care este procedura in situatia in care salariata aflata in concediu ingrijire pentru cel de-al treilea copil ,perioada in care,ea da nastere si celui de al patrulea?
Mentionez ca persoana nu a anuntat nimic la locul de munca,informatia o am din alte surse.
Ce obligatie are angajatorul in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 9 Martie 2014
Va solicita din nou CCC. Se va prezenta la dvs cu certificatul de nastere al copilului si si va depune o cerere de suspendare a CIM pentru perioada ramasa de la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al treilea copil si pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al patrulea copil.
Sau poate solicita prelungirea suspendarii CIM pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de-al patrulea copil.
Nu mai exista un nr maxim de nasteri pana la care se acorda CCC si indemnizatie de CCC.
Multumesc pentru raspuns si revin,intradevar a prezentat o cerere prin care solicita prelungirea perioadei de suspendare a CIM,intrebarea este in temeiul carei legii se face urmatoarea decizie?aceasta decizie se opereaza si in revisal? ce termen de depunere are revisalul in acest caz?
Precizez ca perioada normala de suspendare se termina pe 18.04.2014,iar cererea de prelungire a suspendarii am primit-o cu data de 04.03.2014.
Modificati in Revisal perioada la care expira suspendarea contractului individual de munca (CIM).
mikitud a scris:

.... ,intrebarea este in temeiul carei legii se face urmatoarea decizie?aceasta decizie se opereaza si in revisal? ce termen de depunere are revisalul in acest caz?
Precizez ca perioada normala de suspendare se termina pe 18.04.2014,iar cererea de prelungire a suspendarii am primit-o cu data de 04.03.2014.



1. Art,51 lit.a C.mun. va fi temeiul suspendarii c.i.m. si in cazul prelungirii.

2. Suspendarea c.i.m. in REVISAL se completeaza si se transmite in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Incepand cu data de 18.04.2014 modificati in REVISAL prelungirea suspendarii , astfel :
- Operatia de modificare se poate face apeland butonul "Modificare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Suspendare"
- Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi modificata suspendarea si se apasa butonul "Continuare"
- Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare" pentru a accesa urmatorul ecran cu informatii. In acest sens, se modiifca numai data de sfarsit a suspendarii , in loc de 18.04.2014 veti trevce noua data de sfarsit a suspendarii.
- salvati datele si apoi generati fisierul care se va depune/trimite la ITM in termenul mentionat mai sus.
Revin,cererea pe care am primit-o de la salariata este cu data de 04.03.2014,iar suspendarea primilor doi ani se termina pe 18.04.2014,intrebarea este,pot prelungi perioada de suspendare inainte de expirarea primei suspendari?

Alte discuții în legătură

Prelungire cic dupa o luna pauza ramona_furtuna ramona_furtuna Buna ziua, sunt intr-o situatie ciudata si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Am intrat in CIC pe 23 dec 2010, pe care l-am prelungit cu inca un an prin ... (vezi toată discuția)
Anularea cererii de concediu fara plata in interes personal crivat crivat Am cerut 60 zile concediu fara plata, cu mentiunea ca este posibil sa nu am nevoie de 60 zile, si ca voi relua probabil activitatea mai curand. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Cfs si revisalul 22.08.2009 22.08.2009 As dori sa stiu daca concedile fara salar se opereaza in revisal si unde (vezi toată discuția)