avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia in care ma gasesc.
In anul 2010 pentru "neacordare prioritate" pietoni, mi s-a suspendat permisul de conducere. Am facut contestatie....am intrat in posesia permisului....Am primit acasa o instiintare ca la un anumit termen, nu s-a prezentant nici una din parti la proces si ca se amana solutionarea cauzei la data de....
Au trecut aproape trei ani...
Mentonez ca intre timp, nu am mai primit nimic din partea tribunalului sau a poitiei rutiere in legatura cu acel incident. (sincer am si uitat de acel eveniment)
In ianuarie....2014, permis suspendat pe pe durata de 90 de zile......dau testul 13 din 15...reusesc sa raspund corect la toate cele 15 intrebari, depun cererea pentru reducerea suspendarii la 30 de zile....
Surpriza a fost astazi cand aflu ca cererea a fost aprobata, dar....voi fi sofer doar pentru o zi #-o.


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:50, 17 Februarie 2014
Ce anume nu va este clar?
Buna seara.
fapta respectiva, din moment ce nu am primit nici o instiintare asupra cauzei respective, poate sa isi mai faca efectele dupa trei ani?
Trebuia sa va interesati despre stadiul finalizarii plangerii din 2010. Cel mai probabil a fost respinsa si aveati obligatia de a preda permisul de conducere in termen de 15 zile de la ramanerea definitva si irevocabila a hotararii instantei de judecata. Astfel ati beneficiat de o bonificatie de 30 de zile. Cand v-au suspendat permisul a 2 a oara pe 90 de zile (peste 50 km/h ?) au gasit in baza de date ca nu ati efectuat perioada de suspendare ptr neacordarea de prioritate din 2010. In 2010 nu se trimiteau acasa hotararile instantei deoarece erau definitive si irevocabile.

Buna seara,
Pe 15 noiembrie 2013 am fost oprit de un echipaj al politiei..si am fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de 0,48, mi s-au recoltat si doua probe de sange la o ora diferenta una de alta.(..la prima avand 0,80 mg...iar la a-II-a 0,65). Mi s-a retinut permisul si am primit o amenda de 360 lei platibila in 48 de ore.
Pe la jumatatea lunii ianuarie am primit de la Parchetul de pa raza caruia am domiciliul o rezolutie prin care mi se comunica neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 87 al.1 din OUG 195/2002 rep.
Problema e ca nici azi nu mi s-a comunicat pentru cat timp mi s-a luat permisul, cum pot afla treaba asta?



90 de zile.

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Art.102. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Alte discuții în legătură

Suspendare 90 de zile, examen obligatoriu?? bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca s-a suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile + examen, dupa aceste 90 de zile se primeste permisul inapoi? sau numai dupa ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de reducerea perioadei de suspendare Ionut-T Ionut-T Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul \'\'13 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat radutibi radutibi buna ziua.am avut un accident cu victima (prietena mea si nu a depus plangere). Din cauza cetii si a fumului nu am mai vazut nimic si am intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)