avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... NU beneficiez de reducerea perioadei de suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

NU beneficiez de reducerea perioadei de suspendare

Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul ''13 din 15''mi sa spus ca nu mi se permite sa dau acel examen.
Intrebarea mea ar fi daca nu pot sa sustin acel examen mi se prelungeste periaoada de suspendare cu inca 1 luna?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:58, 12 Februarie 2014
Ati facut cerere ptr reducere la 30 de zile conf. art. 104 dar ptr trecere la nivel cu CF conducatorul auto nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare.-art. 221 alin. (2) lit. c) - hg1391

NU se prelungeste perioada cu inca 30 de zile deoarece ptr fapta savarsita nu este obligatorie verificarea cunoasterii regulilor de circulatie (vezi art. 106-oug195).


hg1391
Art. 221. –
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

oug195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de circulatie silviupatrascuta silviupatrascuta Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de circulatie pe 90zile pt ca am trecut pe culoarea rosie la semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata, ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis Bianca163 Bianca163 Buna ziua. In urma unui accident rutier mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care ulterior a fost clasat. De asemenea, dreptul de a ... (vezi toată discuția)