avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua!
In anul 2013 am achizitionat o masina neinmatriculat ain Romania. pentru a o inmatricula a trebuit sa platesc taxa de 500 euro. Exista vreo baza legala care imi permite recuperarea acestei taxe?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:36, 3 Martie 2014
Singura posibilitate pe care o aveti este actionarea in instanta a ANAF-ului.
Si exista sanse sa mi se dea castig de cauza?Exista legi care sa fie e partea mea?
Legile nu sunt de partea unuia sau a altuia!!!

Totul depinde de iscusinta avocatului pe care il veti angaja sa stie cum sa evidentieze in mod pozivi unele aspecte si sa demonteze, argumentat juridic si bazat pe jurisprudenta in materie, a tot ceea ce este in defavoarea dvs.
Exista sanse destul de mare sa recuperati taxa respectiva de timbru de mediu printr-un proces, intrucat prin taxa respectiva se creeaza un dezechilibru-pe de o parte- intre masinile deja inmatriculate in Romania si cumparate din tara noastra si -pe de alta parte- celelalte masini care nu sunt inmatriculate la noi (dar deja au fost inmatriculate in alte state membre UE si pentru care deja s-a platit odata o astfel de taxa), cumparate din statele membre UE! Daca nu se recupereaza taxa prin procedura prealabila obligatorie, actionati (de preferabil cu ajutorul unui avocat) Adm. finat. publice si Administratia Fondului de Mediu in judecata!
poate ne explicati despre ce dezechilibru e vorba, avand in vedere faptul ca de la 1 ian 2013 si la masinile autohtone se plateste taxa la fel ca pentru cele din alte state.......

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)