avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume!

Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al mamei mele.

Tatal este altul care a refuzat sa ma recunoasca.

Care e procedura? Trebuie sa tec totusi pe la Mediator?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:04, 19 Februarie 2014
Legal, nu avea obligatia sa va intretina.
Eu nu cred ca probele sunt de ajuns, cred ca una sau doua expertize (mai degraba doua) sunt necesare.
Mama dvs stia ca sotul ei nu este tatal copilului, putea daca dorea sa isi informeze concubinul despre nasterea dvs si sa introduca o actiune in tagada paternitatii, test adn si altfel ati fi beneficiat de pensie alimentara eventual tatal sa va creasca.Daca tatal dvs va recunoaste acum desi expertizele costa daca sunteti peste 25 ani veti beneficia de bunurile sale daca are in cazul unui deces.Daca tatal dvs nu are bunuri, bani , aveti peste 25 ani o lasati balta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Pot da în judecata tatăl copilului dacă copilul e pe numele altui barbat? Madalina23a Madalina23a Buna ziua. Dacă eu sunt căsătorită am 2 copii cu soțul,al treilea copil e cu alt barbat(am fost despărțiți o perioada ).acum sunt tot cu sotul,copilul ... (vezi toată discuția)