avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestari servicii mijloace transport inchiriate, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestari servicii mijloace transport inchiriate, cheltuieli dedectibile

Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti , in situatia in care o societate presteaza servicii de transport marfa , cu mijloace de transport inchiriate de la o alta societate ; ce documente trebuiesc intocmite cu proprietarul mijloacelor de transport , astfel incat cel care efectueaza transportul (chiriasul) sa poata deduce diverse cheltuieli: reparatii, rovinete , asigurari, carburanti, taxe de drum,precum si TVA-ul aferent.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 15:34, 17 Februarie 2014
Buna seara,

Intocmiti un contract de comodat.
Asigurarea nu se poate deduce.

Respect,
Dan Preda.
Trebuie sa stabiliti in cotractul de inchiriere in sarcina cui cad cheltuielile la care va referiti si eventual modalitateta de decontare/refacturare a acestora catre societatea dvs. in cazul in care nu se pot factura direct pe societatea prestatoare a serviciilor.
Orice cheltuiala care participa la realizarea de venituri impozabile este deductibila
radumuresan a scris:


Orice cheltuiala care participa la realizarea de venituri impozabile este deductibila


Inclusiv RCA?
Da inclusiv.
In cazul in care aveti un accident cu un alt mijlocul de transport, avand RCA masina respectiva va fi reparat pe asigurare. Daca nu aveti RCA o sa platiti reparatia respectiva dvs. iar acele cheltuieli vor fi nedeductibile deoarece sunt cheltuieli facute cu reparatia unui vehicul care nu apartine societatii.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
radumuresan, utilizator
Buna ziua,

Nu am zis sa nu faca RCA.Am zis doar ca RCA-ul va fi nedeductibil.
Proprietarul va face RCA. RCA-ul va venii pentru proprietarul masinii, asa cum este inscris in carte/certificat de inmatriculare.

Cod Fsical ART. 21 Cheltuieli:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
n) cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele contribuabilului, precum şi cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu excepţia celor care privesc bunurile reprezentând garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale;

Respect,
Dan Preda.

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Comodat si deducere cheltuieli pfa brendissima brendissima Daca am un ctr de comodat pt autoturism (comodatar este pfa-ul, evident, iar comodant este persoana care o reprezinta), pot deduce cheltuielile cu casco, rca, ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate prima asigurare casco Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua Am incheiat asigurare Casco pentru o masina achizitionata in leasing si nu stiu daca primele de asigurare sunt deductibile la calcul impozit pe ... (vezi toată discuția)