avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pagina personala reges
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pagina personala reges

Doresc sa iau un credit ipotecar de la o banca si pe langa adeverinte imi cer pagina personala de pe reges.inspectiamuncii.ro (sa printez direct de pe site acel document).

Am cerut acest lucru contabilei (firma la care sunt angajat este un mica, sub 9 angajati) si mi-a spus ca nu foloseste acest mod de inregistrare a documentelor ci se duce personal la ITM.

Am rugat-o sa ca atunci cand merge la ITM sa ceara aceast document si mi-a spus ca trebuie sa il ridic personal.

Firma la care sunt angajat este nu este in acelasi judet unde si locuiesc, nu am reusit sa dau de nimeni de la ITM prin telefon.

Intrebarea mea este daca pot scoate acest document sau este treaba contabilei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:55, 5 Martie 2014
HG nr.500/2011:

ART.7
....
(6) În mãsura în care, din motive obiective, angajatorul se aflã în imposibilitatea de a elibera documentele prevãzute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncã din raza cãruia angajatorul îşi desfãşoarã activitatea eliberarea unei adeverinţe din care sã rezulte elementele conţinute în registru, astfel cum a fost întocmit şi transmis de cãtre angajator. Inspectoratul teritorial de muncã în cauzã elibereazã documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitãrii.
1.Art.7 nu se refera la asa ceva , ci art.8 din HG 500/2011

2. Legea impune eliberarea unei adeverinţe din care sã rezulte elementele conţinute în registru, de catre ITM , numai in anumite situatii.
Obligatia princpala incumba angajatorului si nu ITM-ului.

3. Potrivit art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011,la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
......
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

4. Potrivit alin.6 al art.8 din HG 500/2011, in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Asadar, in astfel de situatii ITM-ul elibereaza un extras REVISAL.
Mi s-a spus ca ei nu folosesc site-ul reges.inspectiamuncii.ro pentru inregistrarea actelor ci contabila se duce personal cu foile la ITM si le inregistreaza. Tot contabila a spus ca cei de la ITM nu ii elibereaza ei ci trebuie sa ma duc personal.

Cum sta treaba pana la urma?

Eu nu vreau sa cauzez vreo amenda firmei dar trebuie sa intru in posesia acelei adeverinte.
Contabila dvs va induce in eroare.
Spuneti-i contabilei care se ocupar de operarea in Revisal sa solicite ITM-ului parola Revisal, chiar daca nu prefera acesta modalitate de transmitere a modificarilor contractelor in Revisal. Daca are parola respectiva, dupa ce se logheaza pe site-ul corespunzator, va poate oricand printa pagina dorita.
Pentru solicitarea parolei are nevoie doar de completarea unui formular in dublu exemplar, la care sa ataseze copie dupa CUI. Nu e mare lucru. Daca stie sa opereze in Revisal, va stii si sa se logheze pe site si sa scoata documentul de care aveti nevoie.

Alte discuții în legătură

Revisal ContSters48681 ContSters48681 Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare. Am platit cei ... (vezi toată discuția)
Verificare inregistrare contract de munca lavy80 lavy80 Buna ziua , As dori sa stiu cum pot verifica daca contractul de munca a fost inregistrat la ITM .Mi s-a dat un exemplar fara niciun nr de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Revisal ale2012 ale2012 buna ziua mam incurcat cand am zis fiscal dar de fapt imi trebuie revisal?ce este asta?fisca fiscala?imi trebuie sa ma duc de girant si nu stiu cum sa cer de ... (vezi toată discuția)