avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,
vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ,(conform legii18) si nici ulterior (L169/1997 si L1/2001) au facut numai uchii mei .
deci titlul de proprietate este pe numele celor doi frati ai ei.Cei doi frati ai mamei au murit si ei, cumnatele mamei nu mai recunosc nimic si ma trimit la mormantul bunicilor sa-mi dea pamant.
intrebare: pot trece in masa succesorala si acel titlu de proprietate ,sau fila din registru agricol din care sa reiasa pamantul pe care bunicii l-au bagat in CAP.
iar succesiunea sa se faca conform Codului de Procedura Civila, sau trebuie sa cer mai intai in contencios administrativ si fiscal trecerea si a mamie in titlu de proprietate apoi sa fac succesiunea .

multumesc
Cel mai recent răspuns: pleseaion , utilizator 11:53, 22 Februarie 2014
Conform legii 18/1991 si urmatoarele(169;1;247)daca numai fratii mamei dvs au depus cerere de retrocedare ,numai ei au dreptul la teren daca mama dvs. nu a depus cerere de retrocedare, ca urmare dvs., din pacate nu aveti dreptul la acel teren.
da ,dar tot legea 18/1991 art. 13(3) spune ca ; Titlu de proprietare se emite cu privire la suprafata de teren determinata pe numele tuturor mostenitorilor ,urmand ca ei sa procedeze potrivit dreptului comun
Se refera la toti mostenitorii care au depus cerere.
da ,dar dupa legea 1/2000 cand a fost emis al doilea titlu de proprietate ,cand mama murise deja , de ce a fost emis pe numele tuturor fratilor,si nici in cazul asta nu a facut cerere
Ati vazut cererea la L 1/2000?Atunci se solicita de catre primarie sa fie trecuti pe cerere toti mostenitorii , dar la L18/1991 s-a dat doar celor care au cerut in nume propriu, sau nu s-a dat(mama de exemplu a facut cerere si nici in ziua de azi nu i-a dat nimeni nimic pe cererea aceea ci la urmatoarea la L169/1997).Ar fi bine sa mergeti cu actele care le detineti la un avocat specializat ,pe vorbe nici cei din domeniu nu va pot da un sfat la obiect.O seara buna!

Alte discuții în legătură

Atacare mostenire danielp6 danielp6 buna ziua, familia mea se confrunta cu un caz de mostenire in urma decesului ambilor bunici. Mama este mostenitor legal in urma declaratiilor fratilor dansei ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri/mostenitori maaruaa maaruaa prin retrocedarea terenuriloc cnf legii 18/1991 bunicul impreuna cu unul din fratii sai au fost trecuti pe un titlu de proprietate de 9 ha. ulterior pe legea ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)