avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfacere CIM cu articol de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfacere CIM cu articol de somaj

Un an de zile am lucrat la o firma pe baza unor cim-uri pe perioada determinata. acum am niste probleme personale si am cerut desfacerea cim pe baza de somaj.
Credeti ca se poate? mai poate angaja firma pe postul meu?:(
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 13:15, 17 Februarie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs., adica cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 56 lit. b), d), e), g), şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) sau art.31 alin. (3), la initiativa angajatorului.

2. Nu exista nici o prevedere legala care sa-i interzica sa angajeze alta persoana in locul dvs.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Angajatorul nu are obligatia de a va inceta c.i.m., astfel incat sa puteti beneficia de somaj.
Va multumesc ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer garbacz garbacz angajatul desfacut contractul de munca,are drept pentru ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O persoana care a fost angajata 3 ani la o firma si in 19.08.2013 a avut incetare CIM in baza art 55lit b,daca se angajeaza in luna octombrie la o ... (vezi toată discuția)
Somaj dan_stanescu2014 dan_stanescu2014 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie: - in cazul in care lipsesti trei zile consecutiv de la servici ... (vezi toată discuția)