avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in alt oras
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in alt oras

Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma informati daca se poate incheia o casatorie in alt oras decat cel din buletinul viitorilor soti si in ce conditii. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:37, 17 Februarie 2014
da, daca va faceti mutatie.
Nu este obligatoriu sa va faceti mutatie. Va puteti casatori si la Las Vegas!:)

Căsătoria poate fi încheiată în altă unitate administrativ-teritorială decât cea în a cărei rază domiciliază ori îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu aprobarea primarului din localitatea unde se încheie căsătoria.

Noul Cod Civil actualizat 2013 - Legea 287/2009
Art. 279
Locul încheierii căsătoriei
(1) Căsătoria se celebrează de către ofiţerul de stare civilă, la sediul primăriei.
(2) Prin excepţie, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofiţer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu obligativitatea înştiinţării primăriei de domiciliu sau de reşedinţă a viitorilor soţi, în vederea publicării.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intr-un alt oras decat cel de resedinta nonearfear nonearfear Buna ziua, Atat eu cat si viitorul meu sot ne-am schimbat actele de identitate pe judetul Cluj, insa dorim sa ne casatorim in judetul Mures(in orasul meu ... (vezi toată discuția)
Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de ... csimion70 csimion70 Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de cea de domiciliu? (vezi toată discuția)
Bună ziua! care sunt condițiile sau îmi permite legea sa ma ... Iulian998 Iulian998 Bună ziua! Care sunt condițiile sau îmi permite legea sa ma pot căsători în altă localitate? Care este procedura? Mulțumesc (vezi toată discuția)