avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bani returnati catre firma
Discuție deschisă în Executare silită

Bani returnati catre firma

Buna ziua, m-am angajat la o firma acum cateva luni, eu platesc o pensie alimentara! Pe cartea de munca am salariul minim pe economie! Primeam salariul in mana dar mai mult decat era pe cartea de munca! Acum administratorul mi-a spus ca trebuie sa restitui bani catre firma pt ca din banii intelesi trebuia sa platesc pensie alimentara si ca pana acum firma a platit de la ea! E normal asa ceva? Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:58, 17 Februarie 2014
Nu este normal.Firma trebuia sa va retina pe stat pensia alimentara.Si,trebuia sa aveti pe stat
tot salariul net incasat!
Nu e normal. Firma s-a incurcat in propriile ilegalitati. Are dovada ca a platit pensie alimentara pt dvs. dar nu are dovada ca a retinut-o din salariu. Totusi, este adevarat ca a platit din banii sai datoria dvs. (cel putin asa reiese din acte). Deci exista premisele pentru ca firma sa incerce sa obtina de la dvs banii din urma printr-o actiune in justitie. Intr-o atare situatie va veti apara prezentand situatia reala, ceea ce ar arata ca angajatorul este evazionist (ceea ce il poate descuraja sa continue actiunea).
Va multumesc pt raspuns! O zi buna!
Din cat v-ati inteles sa primiti net in mana, nu v-a retinut pensia raportata la salariul minim ?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Eu la inceput m-am inteles la salariul de 1500 lei plus sa imi plateasca ei pensia alimentara, chiar daca pe cartea de munca aveam minimul pe economie! Acum administratorul mi-a spus ca de fapt trebuia din banii astia 1500 lei sa restitui la pensia alimentara!
MI-a retinut pensia raportata la salariul minim, numai ca spune el a fost o neintelegere din aia 1500 cum ne-am inteles eu sa platesc pensia alimentara la salariul minim! Pana acum am avut 1500 lei iar pensia alimentara o plateau ei si ca trebuie sa restitui banii respectivi!
Adica acum imi spune ca de fapt salariul meu nu era 1500 lei, din ei trebuiau sa opreasca pensia alimentara!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
O întrebare despre poprire dacă se plătește și pensie de întreținere exu exu Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)