avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala '' de la cota 1/4 la cota 1/6 din venitul net realizat lunar,dar nu mai puțin decât salariul minim pe economie''.....ce se înțelege?
Eu înțeleg că se va da 1/6 din venitul net care sa nu fie mai mic de minimul pe economie.
Analistul de la servici a înțeles că primul copil trebuie să primească fix 1263 lei cât este minimului pe economie dar acest lucru calculand la venitul net este mai mult de 1/4 cât era înainte de decizie.Ce se poate face in aceasta privința.Suma de 1263 lei a fost deja virată fostei soții doua luni la rand când de fapt trebuia să primească 1/6 din salariul net fiind aproximativ 800 lei pe luna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/6 înseamnă 16,66% din venitul lunar NET, adică din banii cât îi primiți în mână NET.

Instanța mai condiționează ca venitul lunar NET să nu fie mai mic decât venitul minim net pe economie care este de 1.263 de lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. ati inteles corect: "eu înțeleg că se va da 1/6 din venitul net care sa nu fie mai mic de minimul pe economie".
Faptul că s-a virat mai mult ca urmare a erorii poate fi reținut ca o plată în avans.
De ce a ajuns hotararea la angajator ? S-a pus in executare pt ca debitorul nu a platit de bunavoie ?
De la bun început de când a divorțat hotărârea de a da pensie alimentara de 1/4 din salariul net a fost trimisă la angajator.Acum că s-a născut al doilea copil în altă căsătorie am apelat la avocat pentru reducerea pensiei alimentare la 1/6(conform legii) iar această hotărâre trebuia să ajungă bineînțeles tot la angajator.insa ei în loc să dea vireze pensia fostei soții mai puțin ii dă 1263 lei ..practic mai mult decât 1/4 cât primea înainte.

gi-jane2 a scris:

De ce a ajuns hotararea la angajator ? S-a pus in executare pt ca debitorul nu a platit de bunavoie ?

După noua lege instanța nu mai trimite sentința la angajator. Asa se întâmplă de prin 2013.

Debitorul trebuie să plătească voluntar, iar dacă nu se conformează sentinței, numai un executor judecătoresc poate trimite poprire la angajator.

Cine a trimis hotărârea instanței la angajator`? Instanța nu mai trimite în prezent.

Angajatorul nu are dreptul legal să vă rețină nici un leu, dacă nu a primit executare silită de la un executor judecătoresc.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie Georgia.TH Georgia.TH Buna ziua, Fostul meu sot are de platit o pensie de 150 lei pt fiecare din cei 2 copii ai nostri. Intre timp el a infiat un copil. Va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Ramona Costen Ramona Costen Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste ... (vezi toată discuția)