avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare fara taxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare fara taxa

Buna ziua,

Numele meu este Paul Militaru si am achizitionat Wolkswagen Transporter din Germania in ianuarie 2014.

Masina este dotata cu lift electo-hidraulic folosit la facilitarea accesului persoanelor cu deficiente locomotorii - scaune rulante in vehicul.

A fost emis certificar RAR unde este trecut

-Autovehicul special M1

-SH vehicul accesibil scaunelor rulante.

Mentionez ca OUG 9/19 feb 2013, alaturi de H 88/13 mar 2013 stipuleaza clar ca astfel de vehicule sunt scutite de la plata taxei de mediu, fiind folosite pentru preluarea si transportarea persoanelor cu handicap grav si accentuat, nefiind obligatoriu ca proprietarul sa fie cu dizabilitati.

Cei de la inmatriculari refuza sa o inmatriculeze, desi cei de la ANAF Calarasi mi-au comunicat ca nu trebuie sa platesc taxa de mediu.

Ce propuneti dv sa fac in continuare ?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de mediu tapa2 tapa2 Am un băieţel de 5 ani cu grad de handicap grav. Dorim să cumpărăm un autoturism adus din Germania şi aş vrea să ştiu dacă putem beneficia de ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Marius Negut Marius Negut Buna ziua. In familia mea am o persoana cu handicap grav si eu sunt fiul acelei persoane si am cumparat o masina si m-ar interesa daca sunt scutit de taxa de ... (vezi toată discuția)