avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

Buna ziua.
In familia mea am o persoana cu handicap grav si eu sunt fiul acelei persoane si am cumparat o masina si m-ar interesa daca sunt scutit de taxa de timbru pentru masina care am cumparato.
O.G 9/2013 art.3 litera b.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 17:35, 15 Mai 2015
Conform normelor metodologice ale OUG nr.9/2013,
capitolul II - Exceptarea de la plata taxei

Art. 2
(1) Exceptarile de la plata taxei, prevazute la art. 3 alin. (1) din ordonanta, se acorda pe baza mentiunilor speciale inscrise in cartea de identitate a vehiculului.

(2) Pentru exceptarea prevazuta la art. 3 alin. (1) lit. b) din ordonanta de urgenta, in cazul autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" mentioneaza la rubrica "Modificari ce afecteaza performantele si caracteristicile de folosinta ale vehiculului" din cartea de identitate a vehiculului tipul dispozitivului cu care este echipat autovehiculul, in conformitate cu prevederile RNTR-7, numai daca dispozitivul este certificat si numai dupa verificarea modului de fixare si functionare a acestuia. In sensul art. 3 alin. (5) din ordonanta de urgenta, echiparea autovehiculelor cu o cutie de viteze care poate functiona in regim automat nu constituie o modificare speciala a acestuia si nu determina singura exceptarea de la plata timbrului. In cazul autovehiculelor special construite/modificate in scopul preluarii si tranportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat in scaune rulante, Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" inscrie in cartea de identitate a vehiculului urmatoarele: la rubrica 1 "Categorie" - "Autovehicul special M1" si la rubrica 2 "Caroserie" - "SH vehicul accesibil scaunelor rulante".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru de mediu PopescuVasile72 PopescuVasile72 Buna seara,am si eu nelamurire.In OUG 13/2013 art 3 alin b) spune ca sunt scutite de taxa ”autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de ... (vezi toată discuția)
Discriminarea unei persoane cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)
Discriminarea unui copil cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)