avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare dispozitie primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare dispozitie primar

Buna ziua
vreau sa atac o dispozitie a primarului emisa cu mai multi ani in urma, conform careia ii restituie unui domn, in natura, un teren pe care acesta l-a revendicat in baza legii 10/2001. Sentinta ce sta la baza acestei dispozitii, obliga primaria sa-i restituie terenul acestui domn in echivalent., si nu in natura. Acum, beneficiarul acestei dispozitii imi cere chirie pe acest teren, intrucat il ocup (in acest mod am aflat de existenta dispozitiei primarului)
Intrebarea mea este : introduc o actiune de anulare dispozitie in baza legii contenciosului 554/2004 cu indeplinirea procedurii prealabile, sau merg pe drept comun la Judecatorie conform art. 175 noul cod de procedura civila si legea 10/2001(se poate pune in discutie ca a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice)? In acest ultim caz este necesara medierea? (art. 60 din Ordonanta lit. f imi da batai de cap...ma gandesc ca obiectul cereri este unul patrimonial...nu stiu)
Poate ma ajuta cineva:sorry:

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 flaviusnet flaviusnet rezumand o revendicare facuta pe baza legii 10, actiune inceputa in urma refuzului primariei de a raspunde favorab il la pretentiile tatalui meu: imobil ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios-administrativ gilmi gilmi Buna ziua.subiectul acestei intrebari este o actiune in contencios administrativ formulata anul acesta prin care reclamantul a solicitat instantei sa oblige ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ gilmi gilmi Buna ziua , Supun dezbateri o problema de drept,in legatura cu incadrare juridica unui petit. O persoana, prin hotarari definitive si irevocabile i s-a ... (vezi toată discuția)