avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta dupa 3 ani - ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta dupa 3 ani - ce pot face?

Buna ziua,
Am primit somatie de plata de la executor judecatoresc privind cheltuieli executare si contravaloarea unei roviniete din 2011.Precizez ca nu am primit niicodata un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.
Somatia are anexate incheierea judecatoriei privind incuviintarea executarii silite emise in 12.11.2013 si incheierea executorului privind cheltuielile de executare care mi se par foarte mari.
Ce pot face??Nu as vrea sa achit acele cheltuieli de executare, as fi de acord sa achit jumatate din amenda.Se mai poate face ceva? Procesul verbal e din 28.06.2011.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:25, 18 Februarie 2014
Faceţi contestaţie la executare. Dacă procesul verbal nu v-a fost comunicat, instanţa va anula executarea silită.

Dacă procesul verbal v-a fost comunicat, nu vă mai puteţi îndrepta împotriva lui. Va trebui să achitaţi amenda în întregime. Tot ceea ce mai puteţi face este să contestaţi valoarea cheltuielilor de executare (onorariul executorului) dacă este exagerat în raport cu reglementările legale în materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unui proces verbal de contraventie din 2011, necomunicat ddianna ddianna Buna ziua, Am primit in luna februarie, o somatie de la executor judecatoresc, prin care mi se pune in vedere sa achit contravaloare rovinieta plus cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare rrocambole rrocambole A l-a dat in judecata pe B, a pierdut procesul si a fost obligat sa achite cheltuielile de judecata. A facut recurs care a fost respins. A nu a avut intentia ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata truichici truichici Buna ziua. In urma unei Hotarari a instantei civile , am fost obligat pt. plata unor cheltuieli de judecata. In cat timp si cum trebuie platite respectivele ... (vezi toată discuția)