avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E abuz daca fosta sotie, folosind alt ID, a incercat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E abuz daca fosta sotie, folosind alt ID, a incercat sa afle care e viata mea in prezent?

buna,

daca fosta sotie sub alt ID, ma contacteaza, incercand sa obtina informatii de la mine,poate fi pedepsita?

am fost daramat de divort si acea persoana "straina" parea a fi cel mai bun umar pe care plangeam,mai ales ca , cica , avea o poveste similara.

am incetat sa mai comunic fara sa banuiesc cine era inca, datorita unor lucruri spuse care incepeau sa se contrazica.

vazand ca nu mai vreau sa comunic, m-a intrebat daca o cunosc, si imi da numele fostei sotii, recunoscand ca de fapt ea a fost.

ce pacalici ma simt.
Cel mai recent răspuns: cosmariama , utilizator 15:19, 21 Aprilie 2009
daca puteti sa explicati ce anume exact a facut, poate va pot ajuta.
dand-si alta identitate pentru a putea sa comunice cu mine,directionand discutia in anumite directii, a incercat sa obtina informatii despre viata mea actuala, despre intentii care urma sa le aplic in ce priveste fosta sotie, adica chiar ea.
am simtit ca am descarcat toate nemultumirile mele, tocmai fostei sotii .

ex:
m-a intrebat cum era viata mea sexuala cu fost, si sigur nu a fost multumita de raspuns, mai ales aflandu-l si pe cel din relatia ulterioara.
m-a intrebat ce intentionez sa fac in privinta copiilor care erau incredintati ei, si iarasi nu a fost multumita de intentiile pe care urma sa le urmez
etc

Tind sa cred ca este vorba de hartuire, folosindu-se de aceste raspunsuri, incercand sa creeze noi situatii tensionate, avand in vedere ca sunt si copii la mijloc. Din pacate hartuirea de orice natura va fi incriminata in noul Cod Penal, art.206 ,dar va intra in vigoare abia la 1 septembrie 2009.
In legatura cu abuzul savarsit, cred ca este unul de ordin moral, abuz moral, din pacate nu am gasit o incriminare expresa a acestei situatii.
Totusi puteti sa o chemati in instanta solicitand " daune morale", adica:" prejudicii cauzate unei persoane, constand in suferinte de ordin psihic. "
Prejudiciile care aduc atingere onoarei, demnitatii, prestigiului sau cinstei unei persoane consta in proferarea de expresii insultatoare, calomnii, defaimari ori denigrari la adresa unei persoane si se pot infaptui prin viu grai, prin adresarea directa in public, in scris, prin publicitate in presa ori prin mass-media in general.
Daca doriti sa o actionati in instanta, trebuie sa consultati un avocat, dar nu pot spune in ce masura acea conversatie pe internet va poate ajuta!
multumesc

cred ca doar orgoliul meu si demnitatea mea a fost zdravan zguduite

nu-mi plac tribunalele, consider aceasta intamplare a fost o lectie buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale floare _de_ colt floare _de_ colt Este vorba despre o plangere contraventionala(Lege 61/1991).Persoana sanctionata pe nedrept solicita anularea procesului verbal de contraventie pentru ca s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara pentru actiunile avand ca obiect "pretentii-daune morale" andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor, supun atentiei dvs urmatoarea speta, solicitandu-va cateva opinii, daca binevoiti a le exprima. Pentru inceput se impune o scurta analiza asupra ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)