avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere online sau prin posta pentru neplata pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere online sau prin posta pentru neplata pensiei alimentare....

Buna ziua,
As dori sa stiu daca as face o plangere penala online sau prin posta impotriva fostului sot va fi luata in considerare?nu mai locuiesc in tara iar fostul sot are o restanta de peste 3 ani.I-am mai trimis mesaje in care sa-i amintesc de neplata pensiei dar ignora total problema.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 22 Februarie 2014
Expediati plangerea prin posta cu confirmare de primire.
Plangerea in forma electronica indeplineste conditiile de forma , numai daca este certificata prin semnatura electronica , in conformitate cu prevederile legale.
Este bine sa lecturati disp.art.289 c.proc.pen.pentru a stii conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o plangere penala.

(1)Plangerea este incunostintarea facuta de o persoana fizica sau juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat prin infractiune .
(2)Plangerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, precum si indicarea faptuitorului si mijloacelor de proba, daca sunt cunoscute.
(3)Plangerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii.
(4)Daca este facuta in scris, plangerea trebuie semnata de persoana vatamata sau de mandatar.
(5)Plangerea in forma electronica indeplineste conditiile de forma numai daca este certificata prin semnatura electronica, in conformitate cu prevederile legale.
(6)Plangerea formulata oral se consemneaza intr-un proces-verbal de catre organul care o primeste.
(7)Plangerea se poate face si de catre unul dintre soti pentru celalalt sot sau de catre copilul major pentru parinti. Persoana vatamata poate sa declare ca nu isi insuseste plangerea .
(8)Pentru persoana lipsita de capacitatea de exercitiu, plangerea se face de reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restransa poate face plangere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila. In cazul in care faptuitorul este persoana care reprezinta legal sau incuviinteaza actele persoanei vatamate, sesizarea organelor de urmarire penala se face din oficiu .
(9)Plangerea gresit indreptata la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata se trimite, pe cale administrativa, organului judiciar competent.
(10)In cazul in care plangerea este intocmita de catre o persoana care locuieste pe teritoriul Romaniei, cetatean roman, strain sau persoana fara cetatenie, si prin aceasta se sesizeaza savarsirea unei infractiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat sa primeasca plangerea si sa o transmita organului competent din tara pe teritoriul careia a fost comisa infractiunea. Regulile privind cooperarea judiciara in materie penala se aplica in mod corespunzator.
Luati legatura cu un executor sa il execute silit, in timp ce veti pierde vreme cu politia, dreptul dvs se prescrie, nu mai puteti recupera silit ce e mai vechi de 3 ani.
Actiunile nu se exclud, puteti actiona si pe-o parte si pe alta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Procedura Vulturudac Vulturudac e normal cand te duci sa depui plangere penala la diicot sa te trimita pe tine dupa probe si sa nu ti primeasca plangerea? (vezi toată discuția)
Plangere Crap Crap Daca am facut o plângere la politie prin telefon ma mai cheama la sectie (vezi toată discuția)