avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs

buna,

in hotararea de divort care s-a incheiat de comun acord, valoarea pensiei de intretinere a fost stabilita in functie de minimul pe economie,
s-a solicitat majorarea pensiei alimentare, care o consider abuziva ( am argumente) , si se vrea stabilita in functie de salariul actual (2/3 din 1/2 )
solicitarea mea a fost sa se stabileasca aceasta pensie in functie de minimul pe economie

pot avea sanse ca pensia de intretinete sa fie stabilita cum doresc eu ?

venitul meu este de - 300 euro
venitul ei este de - 2500 euro
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:54, 22 Aprilie 2009
Din pacate pentru dvs., venitul dvs. realizat din "munca" este mai mare decat venitul minim pe economie iar instanta va tine cont de interesul superior al minorului si de disp. art.94 C.fam. iar procentele sunt:"...pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii."
Daca instanta va aprecia ca "majorarea pensiei alimentare" este abuziva (desi nu prea cred), posibil ca solutia ce se va pronunta sa fie in favoarea dvs.Sa stiti insa, ca daca doriti sa aveti castig de cauza, trebuie sa va intemeiati argumentarea si potrivit unui text de lege...iar pentru ceea ce doriti dvs., nu am cunostinta sa existe un text de lege...altul decat cel invocat anterior!
Nu cunosc speta dvs. insa ma mai gandesc ca poate art.93 C.fam. v-ar ajuta:"Obligatia de intretinere se executa in natura sau prin plata unei pensii in bani.
Instanta judecatoreasca va stabili felul si modalitatile executarii, tinand seama de imprejurari."
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Pensia de intretinere este un drept al minorului si nu al parintelui caruia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare.
In acest sens, la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere instanta va solicita sa prezentati o adeverinta de la serviciu cu drepturile salariale din ultimele 6 luni si va stabili pensia in cuantum de 1/3 din media acestor venituri.
Sa inteleg ca dv aveti doi copii ....daca media veniturilor continue pe ultimele sase luni este de 300E atunci 100E se va imparti la cei doi copii!!!!
ok.
este un drept al copiilor, dar nici o instanta din lume nu se autosesizeaza sa faca o majorare.

problema mea este ca , am lasat banii proveniti din vanzarea unui apartament (fara voia mea), am avut un acord cu fosta sotie si am lasat copii sa fie incredintati acesteia,si ea a plecat in strainatate, copii ramanand la parintii acesteia,considerand ca daca acolo unde va pleca ii va fi bine ,va fi bine si copiilor.
ea castiga 2500-3000 euro lunar,

ce motiv ar fi avut sa-mi ceara aceasta majorare?

acest aspect ma intriga, si deja imi ocupa toate noptile, mintea mea zburand in toate directiile, cautand o solutie demna si legala.
daca am fost ( un prost) de buna credinta, acum tre sa platesc
oare chiar cererea de majorare nu trebuie sa aibe un temei?
am venit cu toate aceste argumente, am cerut sa fie atashat la dosar si veniturile ei.
oare de ce nu sunt luate toate acestea in seama?
nu ma impotrivesc unei mariri, ( cu toate ca....) dar am cerut sa se respecte modul de calcul di hot.jud. in care casatoria sa incheiat de comun acord si nu a fost motivata. Sau faptul ca datorita sanatatii nu pot efectua munci fizice, am hotarat sa ma dezvolt si am ajuns un mic directoras , nu am platit pensie alimentara 2 ani , respectand intelegerea, dar schimband locul de munca , a facut plangere la politie , si am platit totul din urma sa nu..., si dupa cateva luni fiind avansat . Dar se pare ca nu am voie sa devin cineva.

orice parere sau sfat imi va fi de folos,mai ales ca am ales sa ma apar singur,
am studiat toate legile,ordonantele,si singurul articol care imi poate fi de ajutor este art. 94 din cod familiei,
povestea este mult mai lunga, ma consider o persoana cu principii solide,etice si corecte,

am renuntat la avocat pentru ca sotia are cel mai bun avocat din oras, si avocatii care i-am avut eu , probabil nu au reusit sa se puna in valoare, datorita intelegerilor de comun acord, si nici macar sa-mi dea sfaturi care sa ma puna in garda vis-a-vis de hotararile judecatoresti stabilite.
acum imi dau seama ca......., dar prea tarziu

sunt dispus sa platesc un avocat care sa ma asigur ca intelege situatia perfect, si sa ma poate ajuta sa stabilesc adevarul. adresa mea este : costel_apetrea@proton,ro


ms
Din cate inteleg,copii sunt la parintii sotiei!Daca sotia ,pardon fosta,nu mai are 2000E si este somera???Daca nu va convine sa platiti cat cere legea atunci deschideti proces de reincredintare minori.Porniti de la situatia de fapt prezenta,nu mai" dezgropati mortii" .Important este sa va decideti ce doriti:ori sa fiti alaturi de copii in permanenta ,sa-i cresteti si sa-i educati ,ori sa platiti pensie alimentara?Ce credeti ca va fi mai bine???Sa creasca cu tatal lor? sau cu parintii fostei sotii???

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare marire pensie alimentara Laurentiu Paul Laurentiu Paul Buna ziua .Ma numesc Craciun Alina am facut cerere de majorare a pensiei alimentare in urma maririi venitului fostului sot,am primit intampinare facut pe baza ... (vezi toată discuția)