avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand intra in drepturi presedintele asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand intra in drepturi presedintele asociatiei?

Buna ziua,

Am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari in Adunarea Generala din luna noiembrie. Fostul presedinte, care a demisionat, a spus ca eu pot sa semnez PV al Adunarii Generale pe motiv ca am fost ales... sunt presedinte. Eu, nefiind in tema la momentul respectiv, am semnat. In luna decembrie am semnat tot conform acestui principiu un contract de lucrari aferente condominiului. Actele care trebuie intocmite pentru schimbarea presedintelui s-au depus doar in ianuarie (au fost sarbatori, timp limitat, etc.).
Acum apare un proprietar care sustine ca am facut fals in acte pentru ca nu aveam dreptul sa semnez acel proces verbal (in care se iau niste decizii care nu sunt pe placul sau) si acel contract de lucrari (marul discordiei).

Tinand cont de situatia de mai sus va rog sa ma lamuriti: de cand are dreptul in mod legal sa semneze documente ale asociatiei presedintele ales in Adunarea Generala:

- din momentul in care a fost ales
sau
- din momentul in care au fost intocmite toate actele pentru schimbarea presedintelui in urma demisiei predecesorului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:17, 21 Februarie 2014
Nu imi sunt cunoscute inca procedurile iar din lipsa timpului nu m-am documentat. Am mers pe mana administratorului pe considerentul ca el cunoaste aceste aspecte. Daca dvs. stiti altfel si puteti specifica cadrul legal va rog sa o faceti.

Trebuie sa studiati Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari H.G 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
elga50 a scris:
Asa e, stiti bine.

Apreciez de mult raspunsurile dumneavoastra, bazate pe experienta si conosterea legislatiei.
Dar cred ca in acest caz noul preseinte nu stie cum sa procedeze si nu asa se procedeaza.
Spune ca vechiul presedinte si-a dat demisia si a fost dumnealui ales presedinte in adunarea generala.
Pai si de ce trebuie sa se duca undeva (el sau administratorul) cu avocat..., sa faca ce, ca sa-si indeplineasca functia de presedinte, sa poata semna listele de plata si altele!??

Doar la infiintarea asociatiei se merge cu dosarul la judecatorul delegat... si nu de fiecare data cand se schimba presedintele, cenzorul, membrii comitetului.
Eu sunt de acord ca trebuie mers la banca si-atat. Furnizorii trimit facturile pe numele asociatiei si nu ale presedintelui iar un nou contract se poate incheia oricand dar pana atunci nu inseamna ca presedintele nu semneaza...
:stunned::-/ la mine va referiti in chestia cu judecatoria?
Bizzare a scris:
...va rog sa ma lamuriti: de cand are dreptul in mod legal sa semneze documente ale asociatiei presedintele ales in Adunarea Generala:
- din momentul in care a fost ales
sau
- din momentul in care au fost intocmite toate actele pentru schimbarea presedintelui in urma demisiei predecesorului.

Sunteti presedinte din momentul in care ati fost ales si puteti semna acte din acest moment.
Sigur ca pentru predarea unor acte si a stampilei, presedintele vechi se intalneste cu cel nou in urmatoarele 2-3 zile, poate impreuna cu membrii noului comitet, cu cenzorul, cu administratoru..., si se predau acele acte, dosare si stampila care sunt la vechiul presedinte.
Dar pentru asta nu trebui mers nicaieri cu vreo copie a actului de identitate si nici cu avocatul.
Apoi noul presedinte va merge la banca, cu adresa, cu o copie a procesului verbal al adunarii generale prin care arata ca este noul presedinte, cu specimene de semnaturi pentru noul presedinte, administrator sau alta peersoana dupa cum stabileste comitetul executiv in asa fel ca sa se poata face operatiuni prin banca.
Pe parcursul desfasurarii activitatii, treptat se pot reinoi contractele cu furnizorii, fara nici o graba pentru ca facturile se elibereaza in continuare pe numele si adresa asociatiei si nu a lui Popescu, Ionescu ori Georgescu (presedinti ai asociatiilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)