avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Patronul a iesit la pensie !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Patronul a iesit la pensie !

Buna ziua,
am urm. situatie: patronul unei firme a iesit la pensie dar, va conduce firma incontinuare ! Trebuie facut ceva gen modificare de statut sau altceva prin care sa se notifice unei institutii faptul ca patronul e pensionar si, nu va mai plati virament la salariu etc ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 20:49, 23 Aprilie 2009
Art. 94 din Legea nr. 19/2000 permite cumulul pensiei cu veniturile din activitati economice independente, propunerea dv. ar inalca dreptul la libera initiativa
Daca are contract de munca, la societatea unde este asociat, nu i se mai retine somaj si nici societatea nu mai plateste pentru el contributia la somaj.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Din punct de vedere al dreptului comercial nu implica nici o modificare al actului constitutiv, si o declarare in acest sens.
Din punct de vedere al dreptului muncii prin pensionare nu mai primeste salariu, deci nu mai plateste nici contributiile aferente veniturilor din salarii. Va plati impozitul pt. pensie daca depaseste un anumit plafon (1000 parca) , va beneficia de dividente din partea unitatii si va platii impozit pe dividente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificare cor pentru asociat unic si administrator miki72 miki72 Am o firma de consultanta tehnica si sunt de profesie inginer ,va rog sa ma lamuriti daca ma pot angaja la propria firma cu carte de munca la care sunt ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri drepturi din propietate intelectuala roxanag roxanag Buna ziua, Un angajat la o firma de traduceri ,este angajat cu CIM si primeste pe langa acest salariu din cand in cand(le pot incadra la tipul repetitiv) ... (vezi toată discuția)
Dividende acordate in a2018 Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare la acordarea de dividende in cursul anului 2018 pentru anii precedenti. Daca am inteles bine conform ... (vezi toată discuția)