avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legalizare b.o.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legalizare b.o.

am o nelamurire, poate ma ajuta cineva,? am investit un bilet la ordin la judecatorie.incheierea de investire s-a pronuntat de curand.as vrea sa stiu, pentru a le pune in executare silita mai e nevoie sa investesc incheierea cu formula executorie potrivit art.269 c.proc.civ, sau doar o legalizez conform careia a ramas irevocabila prin nerecurare????am mai pus aceasta intrebare dar nu am primit un raspuns cert... sper ca m-am facut inteles, multumes!!!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 20:56, 23 Aprilie 2009
Buna seara.O noutate in materia executarii biletului la ordin este adusa de Legea 459/2006 care modifica in decembrie 2006 Codul de Procedura Civila. Astfel, se introduce articolul 374 indice unul 1 in Codul de Procedura Civila care prevede ca inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie

Nu mai investiti si nu mai legalizati nimic, va prezentati la Judecatorie si solicitati biletul la ordin, faceti copii si va prezentati la executorul judecatoresc.
ROMÂNIA

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE

SECŢIILE UNITE









Minuta deciziei nr. 4 Dosar nr. 24/2008





ªedinţa de la 19 ianuarie 2009







ÎN NUMELE LEGII

DECIDE







Admite recursul în interesul legii declarat de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi stabileşte:

Dispoziţiile art. 3741 din Codul de procedură civilă, raportate la art. 61 din Legea nr. 58/1934 şi respectiv art. 53 din Legea nr. 59/1934, se interpretează în sensul că, biletul la ordin, cambia şi cecul se învestesc cu formulă executorie pentru a fi puse în executare.

Obligatorie, potrivit art. 329 alin.3 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 ianuarie 2009.









da stiam de decizia ICCJ, vroiam sa stiu daca incheierea pronuntata de judecatorie prin care s-a admis investirea B.O. mai trebuie sa o investesc potrivit art. 269 c.proc.civ sau doar legalizarea este suficienta???nu am cum sa iau B.O. de la judecatorie sa merg la executor pentru ca tocmai asta e problema: B.O. trebuie investit la jud. pentru a putea fi pus in executare silita. A inteles cineva intrebarea mea???????????#-o multumesc oricum!!!!!
Incheierea judecatoriei trebuie legalizata, desi nici eu nu inteleg prea bine de ce. Asa cer executorii.
De la judecatorie trebuie sa ti se dea inapoi B.O., neaparat cu stampila de rigoare aplicata- formula executorie, si impreuna cu incheierea legalizata mergi la executor. Pentru siguranta poti suna si un executor in a carui raza teritoriala se va face executarea silita.

Succes!

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)
Bo refuzat la plata juridic dana juridic dana care este procedura de investire cu titlu executoriu a unui BO refuzat la plata? (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie cec si bilet la ordin - recurs în interesul legii ZERATUL ZERATUL Am nevoie urgenta de solutia data de INALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE in Recursul în interesul legii cu privire la aplicarea dispoziţiilor art. ... (vezi toată discuția)