avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere intre fosti soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere intre fosti soti

Buna ziua!
Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns, cred ca nu am formulat corect.
Eu si sotul meu suntem in situatia in care suntem abandonati de unicul nostru copil, si suntem fericiti ca suntem abandonati, altfel am fi batuti, jigniti, scosi din casa, tot ce e mai rau. Am convenit cu sotul meu sa ne lasam mostenitori unul al celuilalt, si ultimul care ramane sa lase totul cui doreste, contra ingrijirii. Noi suntem divortati de cativa ani, asa ca ne-am gandit sa ne facem unul altuia contract de intretinere, sau de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, nu stim cum e bine. Este legal, este corect, fiul nostru poate contesta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:00, 21 Februarie 2014
e clar ca pot fi atacate - intentia e vadita, atata timp cat exista contracte reciproce ! Se presupune ca simultan aveti nevoie de intretinere, dar puteti si intretine in aceelasi timp .... ceea ce este un paradox.

Altele sunt modalitatile ..
Si care ar fi modalitatile?
Dificil de conturat cateva posibilitati, fiecare cu costul si riscurile lui... asta ar trebui sa reiasa din discutii ample... puteti face testament, vedeti cat ii mai ramane fiului, vedeti daca mai sunt bunuri sa-i acoperiti si cota lui din alte bunuri... e dificil fara toata imaginea.
Poate exista motive ca fiul sa nu va mosteneasca, nu stiu daca sunt si dovezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare testament /mostenire,etc. alina240 alina240 Buna ziua As dori un sfat daca se poate. Mai intai am sa descriu putin situatia. Sunt casatorita si avem impreuna cu sotul un copil. Sotul mai are ... (vezi toată discuția)
Soți fără copii, testament reciproc. care este soluția ca soțul supraviețuitor să aibă toate bunurile și să dispună de ele conform dorințelor din timpul vieții amândurora? Epuree Epuree Buna ziua, Unchiul sotului meu nu are copii, are 3 frati si o sora si matusa mea 3 surori. Ei vor sa faca un testament reciproc unul catre celalalt, dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire neatacabila exclusiva sot/sotie priestpriest priestpriest Buna ziua, Suntem sot si sotie fara copii. 3 parinti in total. Sotul are o sora cu familie. In rest veri, unchi, matusi , bunici etc. Care este cea mai ... (vezi toată discuția)