avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce nu am primit banii pentru insotitor?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce nu am primit banii pentru insotitor?

Sunt persoana dializata cu decizia de invaliditate grav +insotitor intrand in drepturi de la 01.01.2014. Astazi 21 ianuarie am primit cuponul de pensie dar fara nici un fel de marire. ce trebuie sa fac in privinta aceasta?
Mentionez ca pana pe 01.01.2014 am avut pensie de invaliditate gradul accentuat.
Cel mai recent răspuns: nite , utilizator 13:27, 22 Februarie 2014
Sa inteleg ca va referiti la indemnizatie insotitor si ca s-a efectuat ancheta sociala si raspunsul a fost favorabil. Daca raspunsul este da atunci indemnizatia de însotitor se acorda începând cu luna urmatoare de la data depunerii cererii. E posibil ca actele sa fie procesate mai greu si sa va primiti banii cu intarzaiere. Sunati la DGASPC sau la Casa de Pensii pentru a stii exact care este motivul pentru care nu s-a facut plata.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
melania_14, utilizator
Dosarul a fost depus din luna decembrie si mi sa zis ca intru in drepturi de la 01.01.2014 adica pe 21 ianuarie trebuia sa imi vina indemnizatia de insotitor ca asa primesc pensia. Nu a venit nici pe 21 februarie.
Intrebati la Casa de Pensii de ce nu primiti indemnizatia de insotitor.
Bine. Va multumesc de informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt.însotitor cu handicap Ledoasa Ledoasa Nu înteleg de ce pers.cu handicap din Romania ,nu au aceleasi drepturi . La 1 dec.1915, a fost majorata indemnizatia de însotitor cu 25%,dar,nu pt.toata ... (vezi toată discuția)
Am depus actele la casa de pensii în luna octombrie pentru a ... Bolovan Ionuț Marius Bolovan Ionuț Marius Am depus actele la casa de pensii în luna octombrie pentru a primi indemnizația de însoțitor prin casa de pensii până acum o încasam de la primărie și ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)