avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pe pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pe pamant

buna ziua , va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; am act de unic mostenitor pe 4 ha de pamant extravilan ( arabil ).actul este facut la notar dupa ce bunicul si tatal meu au murit.Actele sunt facute in 2009 , bunicul a murit in 2005 iar tatal in 2007 , am ramas eu sa platesc impozite si am zis sa fiu cu toate actele in regula , asa ca m-am dus la notar si am dus tot ce mi-a cerut sa intocneasca certificatul de mostenitor , pamantul este si in cartea funciara ca fiind al meu .Anul trecut in 2013 eu am vandut tot terenul cu act de vanzare cumparare tot la notar , imediat dupa ce l-am vandut la 4-5 luni am fost chemata in judecata de catre o doamna care pretinde ca a cumparat 32 ari cu chitanta de mana facuta la primarie din pamantul respectiv de la bunicul meu cu un an inainte sa moara iar acum vrea sa-i fac acte pe acel pamant . Ce trebuie sa fac ? Ce sanse sunt sa castige procesul , iar eu am vandut acel pamant.Va rog sa ma ajutati .multumesc
Daca bunicul a murit in 2005 iar vanzarea cu chitanta de ,mana s-a facut cu un an inainte si nu s-au facut acte in forma autentificata la notar, actiunea s-a prescris.
De acord. Totusi, trebuie sa raspundeti la actiune, invocati prescriptia prin intampinare.
buna ziua , multumesc pt. raspuns , am omis sa scriu prima data , am facut aceasta intampinare imediat dupa ce am primit citatia dar tot sunt chemata la interogatoriu.
Mergeti la interogatoriu, ca altfel se interpreteaza impotriva dv. E normal sa se continue cu administrarea probelor, nu vede instanta intampinarea si opreste procesul. Se fac toate probele intai si la final se ia o decizie.
La intampinarea aceasta daca aveti un raspuns, acesta nu vi se mai trimite, il vedeti direct de la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la pamant raulpal raulpal buna as vrea sa ma lamuresc si eu . tatal meu a avut un pamant(50 ari) pe care o folosea. pamantul a fost primit de la mama ei pamantul a fost pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate bkk bkk Buna ziua,am si eu o problema ,in anul 1997 am cumparat 1 ha de pamant arabil,am facut cu propeitarul pamintului o chitanta de mana si a ramas sa perfectam ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare AkyNashu AkyNashu strabunica a vandut 7 ari dintrun pamant de 35 de ari cu contract scris de mana in casa... nu s-a mers niciodata la notar pentru a legaliza actul respectiv. ... (vezi toată discuția)