avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazine specializate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazine specializate

Buna ziua,
Sunt asociat unic al unei SRL cu codul CAEN 4711.Produsele pe care le comercializez includ ,printre altele si: paine,legume-fructe,lactate,mezeluri,cosmetice si detergenti.Am avut un control de la Serviciul Inspectie Comerciala al Politiei si am fost amendat pentru ca nu am certificate constatatoare si pentru comercializarea produselor susmentionate,dar si pentru ca nu am un "acord de functionare" eliberat de Primarie.
Doresc sa stiu urmatoarele:
1.Daca o hotarare a Consiliului Local poate institui acest acord de functionare,desi in Legea de infiintare a SRL-urilor nu exista aceasta prevedere.
2.Nu am gasit in nomenclatorul codurilor CAEN, coduri pentru comercializarea produselor susmentionate decat in magazine "specializate" si ca atare doresc sa stiu daca incadrarea activitatii societatii mele in codul CAEN 4711 este acoperitoare si implicit ce inseamna "magazin specializat"
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:05, 26 Februarie 2014
1. Ulterior infiintarii unei societati, pentru desfasurarea activitatilor aceasta trebuie sa fie autorizata. Autorizatia de functionare si fisa de valabilitate se elibereaza de Primaria in raza teritoriala a careia functioneaza societatea cu sediul social sau secundar, pe baza de cerere.
2. 4711 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun
Această clasă include:
-vânzarea cu amănuntul a unei largi palete de produse, din care predominante sunt produsele alimentare, băuturile sau tutunul:
-activităţi ale magazinelor generale care au, în afară de principalele lor vânzări de produse alimentare, băuturi sau tutun, alte câteva tipuri de mărfuri, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilă, articole electrocasnice, articole de fierărie, cosmetice etc.
Consider ca pe codul CAEN 4711 sunteti acoperit pentru comercializarea de produse alimentare, bauturi si tutun
Ca si punct de orientare, un magazin specializat ofera toata gama din produsele pe care s-a specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen magazin universal satesc radu_john radu_john BUNA ZIUA, doresc sa deschid un magazin universal (undeva la sat)cu diverse produse de la cele alimentare pana la unelte ,haine ... (vezi toată discuția)
Informatii utile aida85 aida85 as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)
Deschidere magazin mixt gabygrass gabygrass Buna ziua va rog frumos puteti sa-mi spuneti daca am o intreprindere familiala deschisa pe agricultura inclusiv culturi de legume pot deschide un magazin mixt ... (vezi toată discuția)