avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara

as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui pe care le are la momentul stabilirii decatre instanta a cuantumului pensiei alimentare,ma refer la faptul ca platesc rate destul de mari la banci,pentru casa,as vrea sa stiu cum se calculeaza pensiea alimentara?,si care sunt elementele de care se tine cont si pot influenta cuantumul platii pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:57, 22 Aprilie 2009
Codul familiei:

Art. 94
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Se calculeaza la venitul net.
Datoriile nu se iau in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor tedissprest tedissprest sunt interesat de modul in care se poate calcula cuantumul pensiei de intretinere pentru copil si pana la ce varsta se poate acorda aceasta pensie (vezi toată discuția)
Mod de calcul pensie intretinere sonyka sonyka buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se ... (vezi toată discuția)