Buna ziua
Prin SC definitiva am fost obligata sa despagubesc pe reclamant cu suma de 200 milioane lei vechi, inclusiv cheltueli de judecata .Pentru a evita alte cheltuieli am rugat pe reclaman sa nu se adreseze la executor ca vreau sa i dau toti anii odata , acesta a fost de acord ,a ramas sa ne intilnim si sa i dau toti bani
Intrebarea, ce fel de act sa inchei cind ii dau bani si trebuie sa am martori ?
Sa - l pun sa declare ca nu mai are nici un fel de pretentie , ar putea sa solicita actualizarea cu indicele de inflatie> eu vreau sa i dau bani sa scap odata , daca ii pun prin mandat postal iar fac o cheltuiala suplimentara , la fel si daca inchei si un act in fata notarului .Cum sa fac sa fie legal si bine pt mine
Multumesc anticipat
Puteti incheia si o chitanta de mana dar varianta ideala ar fi o declaratie notariala sau virarea intr-un cont bancar.Nu riscati probleme ce pot sa apara facand o economie de cativa zeci de lei.
SC civila a avut obiect pretentii :
Reclamantul a fost obligat sa plateasca paratei o suma 15000 lei reprezentand contravaloarea productiei realizata pe suprafata de 20 ha teren , reactualizata cu indicele de inflatie de la data scadenta pana la data platii efective .
Eu vreau sa i dau toata suma plus cheltuielile de judecata , dar mie frica ca dupa ce primeste banii sa nu ma dea iar in judecata sa solicite reactualizarea cu indicele de inflatie de la data scadenta
Daca da o declaratie notariala prin care recunoaste ca a primit suma si sa declare ca renunta la dreptul pretins si cistigat prin SC privind reactualizarea .Cum e corect sa declare , sa stau linistita ca nu mai poate solicita reactualizare pt ca se stringe o suma de bani si di reactualizare
Cum e bine sa procedez
Multumesc