avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punerea in executare SC despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punerea in executare SC despagubiri

Buna ziua
Prin SC definitiva am fost obligata sa despagubesc pe reclamant cu suma de 200 milioane lei vechi, inclusiv cheltueli de judecata .Pentru a evita alte cheltuieli am rugat pe reclaman sa nu se adreseze la executor ca vreau sa i dau toti anii odata , acesta a fost de acord ,a ramas sa ne intilnim si sa i dau toti bani
Intrebarea, ce fel de act sa inchei cind ii dau bani si trebuie sa am martori ?
Sa - l pun sa declare ca nu mai are nici un fel de pretentie , ar putea sa solicita actualizarea cu indicele de inflatie> eu vreau sa i dau bani sa scap odata , daca ii pun prin mandat postal iar fac o cheltuiala suplimentara , la fel si daca inchei si un act in fata notarului .Cum sa fac sa fie legal si bine pt mine
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Aura Pop , Alte profesii 10:45, 25 Februarie 2014
Puteti incheia si o chitanta de mana dar varianta ideala ar fi o declaratie notariala sau virarea intr-un cont bancar.Nu riscati probleme ce pot sa apara facand o economie de cativa zeci de lei.
SC civila a avut obiect pretentii :
Reclamantul a fost obligat sa plateasca paratei o suma 15000 lei reprezentand contravaloarea productiei realizata pe suprafata de 20 ha teren , reactualizata cu indicele de inflatie de la data scadenta pana la data platii efective .
Eu vreau sa i dau toata suma plus cheltuielile de judecata , dar mie frica ca dupa ce primeste banii sa nu ma dea iar in judecata sa solicite reactualizarea cu indicele de inflatie de la data scadenta
Daca da o declaratie notariala prin care recunoaste ca a primit suma si sa declare ca renunta la dreptul pretins si cistigat prin SC privind reactualizarea .Cum e corect sa declare , sa stau linistita ca nu mai poate solicita reactualizare pt ca se stringe o suma de bani si di reactualizare
Cum e bine sa procedez
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecatã - declaratie notarialã de renuntare Mihaela_12 Mihaela_12 Ce valoare are declarația notariala a unui reclamant conform căreia „renunță la orice pretenții cu privire la cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Restituire preț pentru servicii neefectuate înainte de proces. care este procedura și cine plătește cheltuielile de judecată? Nata88 Nata88 Buna seara, O persoana fizica da in judecata o firma pentru a cere o diferenta de bani pt serviciile neefectuate, termenul de judecata este pe 08.05.2018. In ... (vezi toată discuția)
Neclaritati sentinta adinazadina adinazadina Buna ziua, Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2584 lei net, reprezentând drepturi salariale restante şi ... (vezi toată discuția)