avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie amiabila dosar succesiune - cum procedam?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie amiabila dosar succesiune - cum procedam?

Buna seara . Miercuri am prima infatisare intr-un proces de succesiune , dar am cazut de acord cu parata sa ne intelegem si sa facem o tranzactie . Sfatuiti-ma cum trebuie sa-i explic doamnei judecatoare ca nu vreau renuntare la succesiune , ci un schimb amiabil . Voi mai fi pusa sa platesc ceva daca cer terminarea procesului. ce costuri judiciare ma mai asteapta la finalizarea procesului ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:11, 24 Februarie 2014
Eu v-as sfatui sa cereti termen sa va angajati avocat, asa aveti timp sa faceti ce doriti cu parata , iar la urmatorul termen depuneti o cerere de renuntare la judecata.Asa este sigur ca rezolvati cu succesiunea, daca renuntati la judecata acum , partea adversa se poate intoarce si sa nu mai faceti tranzactia.Pana la urmatorul termen aveti timp sa faceti tranzactia, nu puteti deschide proces din nou daca nu va mai intelegeti cu parata.Costurile sunt :taxa de timbru+ daca parata solicita cheltuieli de judecata (avocat) le platiti .O seara buna
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cazut la intelegere pasalegaviorela pasalegaviorela Buna ziua . 1-Eu si cumnata am ajuns in instanta pt a dezbate succesiunea fratelui meu decedat . Ne-au fost aprobate cerereile amandurora dar nu am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Partajul ,un proces de lunga durata?? lusima lusima Cat poate dura un proces de partaj?Pot depune actele pentru actiune si fara asistenta unui avocat,si, ulterior sa-l angajez?Trebuie sa platesc acum taxa de ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione buna seara.se poate partaja un apartament ipotecat pe cale amiabila in instanta de judecata?la un astfel de proces se mai plateste taxa de timbru ca procent ... (vezi toată discuția)