avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratie 392A
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratie 392A

Buna seara
am un srl microantreprindere care in 2013 are cifra de afaceri 252 000 ron.
trebuie sa depun 392 A?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:27, 25 Februarie 2014
C.fisc.:

ART. 156^3 Decontul special de taxă şi alte declaraţii

(4) Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, a căror cifră de afaceri, astfel cum este prevăzută la art. 152 alin. (2), realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 de lei, trebuie să comunice printr-o notificare scrisă organelor fiscale de care aparţin, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor, următoarele informaţii:

a) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, precum şi suma taxei aferente;

b) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, precum şi suma taxei aferente.



ART. 152 Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa, în situaţia persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile, sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operaţiunilor scutite cu drept de deducere şi a celor scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:

a) livrările de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabilă;

b) livrările intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 392b moldovanvoichita moldovanvoichita PFA cu activitate de prestari servicii pe teritoriul Romaniei in anul 2014 trebuie sa depuna 392B, pina la 25.02.2015? (vezi toată discuția)
Tva achizitii comunitare pleseaion pleseaion buna ziua, am un PFA in doneniul agricol, cod caen 0161 , activitati auxiliare ptr. productia vegetala . Dupa lupte seculare in care am incercat sa accesez ... (vezi toată discuția)
Tva vera36 vera36 am o intreprindere individuala si nu stiu daca trebuie sa ma declar platitor de tva. am emis facturi in valoare de 300 000 si am incasat de 190 000 sunt sau ... (vezi toată discuția)