Ma intereseaza care sunt posibilitatile unui student de a lupta pentru drepturile sale impotriva unui profesor care noteaza la examene discretionar.
Va descriu cazul urmator:
Un profesor universitar , pica aproape jumatate din studentii unui an , dupa ce in prealabil a amenintat ca " Sa vedeti voi cati or sa pice la examen !".
Mentionez ca dupa examen nu a existat un barem de notare care sa poata fi consultat de studenti iar colegii sai , care au contestat nota au aflat ca, "comisia" de recorectare a corectat cu profesorul respectiv de fata si ca nu a modificat nici una din tezele contestate. Mai mentionez ca la examen, profesorul a afisat notele din peste 200 de teze dupa doua zile ceea ce ma face sa cred ca nu a corectat efectiv toate notele. Nici dupa restanta , studentii nu stiu cum a notat profesorul si care au fost criteriile de punctare si unii au aflat ca au luat examenul chiar daca au rezolvat un singur subiect iar altii au picat chiar daca au rezolvat toate cele trei subiecte. Studentul poate cere o copie dupa teza , pentru a cere expertiza in justitie , sau pentru a trimite teza la minister pentru recorectare ?(eventual alta structura din educatie) . Cum se poate lupta contra unor astfel de abuzuri?
nu știu la cine vă referiți cu expresia de ”comentariul dumneavoastra acid”.Dacă cumva vă referiți la mine : am să vă spun cu tot respectul că așa văd eu lucrurile, este doar opinia mea personală.Mai mult, cu toții am trecut prin anumite situații de neimaginat pe timpul facultății, de nedreptate și abuz contra studentului, de tot felul de ”concubinaje” între unii și alții dintre profesorii noștri cu privire la corecta sau incorecta lor probitate profesională, toți am suferit într-un fel sau altul dar am mai si învățat.Și eu am avut un profesor de filozofie care ”citea-n stele” la predarea cursurilor și alte ”minunății” dar singurul lucru a fost ”tocirea asiduă” a cursurilor profesorului meu.Totuși, ceea ce spuneți dumneavoastră mi se pare curat-murdar, curată bătaie de joc a acelui profesor: nici măcar să citesti continutul lucrării studentului nu poti face dar cele 200 de lucrări ”corectate” în 2 zile, o fi vreun geniu în materie de corectare rapidă.Eu v-am expus doar punctul meu de vedere : acționați cum credeți dvs. că vă e mai bine.De aceea v-am spus să actionati la nivel de rector/presedinte si nu la decan.Actionati în scris cât mai aveti timp.Vă doresc o zi bună!