avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate dezmembra un imobil din moment ce este pus ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate dezmembra un imobil din moment ce este pus sechestru asigurator asupra lui?

Buna ziua. Am urmatoarea problema : Daca am hotarare judecatoreasca prin care am pus sechestrul asigurator pe un imobil, proprietarului acelui imobil cu care ma judec, poate sa-si faca extindere la imobil si eventual sa o dezmembreze si sa o vanda ca bun separat?
Va multumesc frumos pentru orice raspuns imi veti da.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:50, 30 Mai 2014
Daca ati notat in cartea funciara sechestrul in baza hotararii pe care o detineti, proprietarul nu va putea face (in mod legal) nici un fel de act ori tranzactie decat cu instiintarea si acordul dvs.
Am facut oarecum o prostie. Nu am notat la ONCPI inca, desi hotararea judecatoreasca este din noiembrie 2013, aproximativ 3 luni. M-am gandit ca nu va indrazni sa incerce sa-si dezmembreze imobilul(casa) compus din 3 camere, in 2 camere + garsoniera, cum cred ca a incercat( nu stiu precis daca a reusit), dar voi trimite adresa la ONCPI sa verific si acest lucru. Daca el a reusit ulterior acestei date, noiembrie 2013, sa si-l dezmembreze, mai pot face ceva sa-l dau inapoi? Va multumesc frumos si pentru primul raspuns!
fapta de a sustrage un bun pus sub sechestru este incriminata de codul penal, dar eu va pot ajuta doar cu date teoretice pe care le gasiti accesand link-ul de mai jos, iar ca sfat, asigurati-va cat de repede de ajutorul unui avocat in domeniu pt. ca singura dvs solutie este sa dovediti instantei faptele descrise pentru a va recupera creanta.

[ link extern ]
Am incercat sa scot hotararea judecatoreasca astazi de la Tribunalul Bucuresti si mi s-a spus ca nu a fost redactata inca. Sentinta e definitiva si irevocabila din 25.11.2013. Ma mir cum de nu a avut timpul domnii presedinti de consiliu de judecata sa redacteze aceasta hotarare inca. Dumneavoastra ce spuneti sa mai astept? Sau sa scot un certificat de grefa? Trebuie neaparat sa notific ANCPI pana nu reuseste sa vanda asta apartamentul, ca paratul nu tine cont de lege si il va vinde chiar daca va cadea sub incidenta articolului 244 Cod Penal.
Luati un certificat de grefa si notati-l la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator leorot leorot Buna seara, Am avut un proces cu datornicul meu si eu am castigat. Astept sa soseasca hotararea judecatoreasca. Intre timp, ma tem ca acesta sa nu isi vanda ... (vezi toată discuția)
Radiere litigiu din cf ContSters429609 ContSters429609 Pe un imobil bunul meu propriu s-a notat un litigiu (partaj). Am hotararile legalizate de la fond,apel, contestatie in anulare. Dar la \"revizuire\" nu am inca ... (vezi toată discuția)
Imobil-o parte sub litigiu..pot obtine hotarare de dezmembrare a celeilalte parti? cosy cosy Buna ziua, Am un imobil cu o parte din el aflat sub litigiu (un antecontract aflat in proces pentru validarea lui - ambele parti nu si-au indeplinit ... (vezi toată discuția)