avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri independente pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri independente pentru CCC

Buna ziua !
Am depus dosarul pentru indemnizatie si nu imi sunt luate in calcul toate veniturile. Este vorba despre veniturile obtinute in baza unei conventii civile de prestari servicii. Veniturile au fost supuse impozitarii , avand o frecventa neregulata.
Se solicita o adeverinta de la Administratia Finantelor Publice pt realizarea veniturilor din activitati independente. Detin o adeverinta de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala pt anul 2012 in care aceste venituri sunt sub denumirea de "Contracte/Conventii civile".Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Brasov nu recunoaste aceste venituri deoarece nu apar in adeverinta sub denumirea de " activitati independente". Aceste venituri pot fi incadrate in categoria "activitati independente" ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
Darr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fratila Florin , utilizator 14:15, 23 Februarie 2021
Avand in vedere faptul ca aceste venituri au fost supuse impozitarii si figureaza in adeverinta incercati sa mergeti pana la departamentul lor juridic pentru a ii lamuri / pentru a va arata exact textul de lege unde acestea sunt excluse.
Veti avea ceva de lucru, dar daca insistati aveti sanse sa reusiti.
1. Mergeti la AJPIS cu urmatoarea prevedere din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate venituri supuse impozitului pe venit veniturile obţinute de persoane fizice pe baza contractelor sau convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil?

Solutie:
La calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se pot lua în considerare veniturile obţinute din activităţi independente - veniturile comerciale din prestări servicii, precum şi venitul obţinut în baza unei convenţii civile de prestări de servicii, acesta fiind supus impozitului pe venit şi realizat în urma unei activităţi prestate.

2. Ordinul MMFPS 1474/2011 a fost publicat in M.O.,p.I, nr. 360/2011.

3. Poate nu ati vorbit cu cine trebuie la AJPIS.

4. Daca sunteti refuzat in continuare puteti face o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns.
Am luat legatura cu AJPIS Brasov, dar inca nu am am ajuns la un punct comun.
Am inaintat o sesizare si catre ANPIS si astept raspunsul lor cat mai curand.
Revin cu noutati.
1. - Este posibil sa nu fi auzit de Ordinul MMFPS 1474/2010 si sa nu aiba nici internet sa il caute.
- Nu le-ati aratat si lor ce spune Ordinul 1474/2010?

2. Sa ne spuneti ce ochi au facut cand vor fi vazut raspunsul de la ANPIS.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pe doamna Director Executiv de la IJPS Brasov a zis ca nu o intereseaza acel ordin si ca dansa trebuie sa primeasca o hartie oficiala de la Administratia Finantelor Publice in care sa fie specificata natura acestor venituri, adica sa scrie ca sunt venituri din activitati independente sau ca se supun impozitarii conform atr. 46 din Codul Fiscal. Asa cum am zis mai sus, adeverinta de la ANAF in care apareau veniturile obtinute din Convetii civile nu este luata in considerare de catre AJPIS Brasov pe motiv ca nu se stie exact pe ce articol sa le incadreze.
Stiti daca tichetele cadou primite din partea unui colaborator (societate comerciala) pot fi luate in calcul la stabilirea Indemnizatiei de crestere a copilului?? (conform art. 55 din legea 571/2003)
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Despre calculul indemnizatiei Daniela.M Daniela.M Buna ziua, Ma aflu si eu intr-o situatie mai delicată și nu stiu daca se mai poate rezolva ceva. În luna martie am depus dosarul pentru indemnizația de ... (vezi toată discuția)
Venituri pe adeverinta pentru calcularea indemnizatiei pentru ccc Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... Pe adeverinta tip ce se completeaza pentru idemnizatie, la veniturile realizate ar trebui inclusa si valoarea bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil numai din venituri obtinute prin conventie civila oanaoana1977 oanaoana1977 Buna ziua, sunt insarcinata si am venituri obtinute numai din conventii civile. pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? in ce conditii? ... (vezi toată discuția)