avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil numai din venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil numai din venituri obtinute prin conventie civila

Buna ziua,

sunt insarcinata si am venituri obtinute numai din conventii civile. pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

in ce conditii? cui trebuie sa ma adresez? de cateva zile sun la o gramada de institutii, dar nimeni nu ma poate lamuri.

multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: oanaoana1977 , utilizator 15:16, 15 Noiembrie 2013
1. Poate nu ati sunat unde trebuie adica la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate venituri supuse impozitului pe venit veniturile obţinute de persoane fizice pe baza contractelor sau convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil?

Solutie:
La calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se pot lua în considerare veniturile obţinute din activităţi independente - veniturile comerciale din prestări servicii, precum şi venitul obţinut în baza unei convenţii civile de prestări de servicii, acesta fiind supus impozitului pe venit şi realizat în urma unei activităţi prestate.
Multumesc frumos.
Am sunat si mi-au zis ca nu ei imi dau datele astea... in fine. Important e ca am aflat la ce lege sa ma raportez.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)
Venituri independente pentru ccc Darr Darr Buna ziua ! Am depus dosarul pentru indemnizatie si nu imi sunt luate in calcul toate veniturile. Este vorba despre veniturile obtinute in baza unei conventii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramandra ramandra Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in 08.08.2013 am nascut si acum cateva zile mi-a venit decizia pt indemnizatie copil 950 lei . eu am avut 2 locuri ... (vezi toată discuția)