avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Buna seara.
Am o cunostinta a caror parinti au cumparat inainte de '89 o casa printr-o chitanta de mana,dar pana sa apuce sa achite integral locuinta tatal sau a murit,iar mama a pierdut chitanta pe care o avea.Dupa moartea tatalui si dupa pierderea chitantei care era facuta pe suma care acesta apucase sa o plateasca pana sa moara, vechii proprietari nu au mai vrut sa recunoasca ca cel decedat le platise deja o parte de casa si nu au mai vrut sa ii faca femeii ramase vaduve acte.Dupa lungi negocieri, fostii propietari au cazut la pace cu aceasta cunostina a mea (copilul familiei) sa ii faca lui acte pe casa si i-au facut acestuia act de vanzare-cumparare legal,asa cum e normal,in fata unui notar.
Acum,baiatul are actele,dar nu sta in casa respectiva,in ea sta femeia ramasa vaduva,respectiv mama lui,care dupa 10 ani de cand baiatul are acte,vrea ca acesta sa-i faca si ei acte pe o parte din casa,iar acesta nu vrea.
Pentru ca el nu vrea sa ii faca acte,femeia il ameninta ca il da in judecata spunandu-i ca,cu ajutorul unui avocat va reusi sa ii anuleze actele facute cu fostii proprietari,in felul acesta decazandu-l din drepturile lui actuale de proprietar si sa ramana fara casa,urmand ca,casa sa fie pe numele ei.
Intrebarea este urmatoarea : Are aceasta femeie puterea,prin judecata sa anuleze un act de vanzare-cumparare,legal,facut in fata unui notar si pentru care s-a platit pentru casa o anumita suma de bani de catre baiat?
Poate ea sa reuseasca sa-l decada pe acesta din drepturile lui de proprietar?

Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angel06 , utilizator 10:13, 26 Februarie 2014
Buna ziua,

In cazul in care proprietarul imobilului este actionat in judecata de catre mama lui, sfatul meu este sa fie reprezentat de un avocat, care in functie de probele si de obiectul cererii ii va stabili apararile si probatoriile.

Este dificil sa dai o solutie pertinenta atlfel, mai ales ca nu se cunoaste obiectul si tipul eventualei/posibilei actiuni in instanta
Pt ce vrea acte femeia, o da cineva afara din casa ?
Nu va reusi nimic in instanta.
Nu o da nimeni afara din casa,nici nu se pune problema de asta,dar ea vrea acte,zice ea pentru siguranta ei.
Zice ca si ea a muncit pentru casa si vrea acte,dar fostii proprietari nu au vrut sa-i faca ei acte cand au aflat ca a pierdut chitanta,ci ei au vrut sa-i faca acte baiatului,asta a fost conditia lor,motivul fiind ca mama baiatului,dupa moartea sotului,s-a recasatorit si probabil fostii proprietari cunoscandu-l foarte bine pe cel decedat au vrut ca,aceasta casa sa ramana copilului familiei,ci nu mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire - vaduva cu doi copii facuti cu 2 barbati diferiti getasss getasss Buna seara! Fratele meu s-a incurcat cu o femeie divortata care are o fiica din prima casatorie si a facut repede un baiat cu ea. Ea cu burta la gura l-a ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă rog să mă lămuriți cu problema pe care o ... Avocat998 Avocat998 Bună seara! Vă rog să mă lămuriți cu problema pe care o am. Noi suntem 8 frați, mama noastră a rămas văduvă cu mult timp în urmă. Înainte de ... (vezi toată discuția)