avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare conventie la notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare conventie la notariat

Sotia a semnat in urma partajului unei case achizitionate in rate , jumi-juma . o conventie la notariat prin care imi cedeaza si partea ei dupa ce se fac copiii majori . Aceasta , a introdus recent o actiune in anulare care suna cam asa: anulare act nulitate act juridic intitulat " Conventie " Ma intereseaza daca actul in sine , oricum s-ar numi el " Conventie " in speta , ar putea fi anulat desi este semnat benevol si autentificat la notariat . Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:12, 27 Februarie 2014
mutus consensus, mutus dissensus !
Daca partile au convenit ca actul civil poate fi anulat unilatereral, atunci poate sa il anuleze, altfel NU.
Nu prevede asa ceva... Ataca doar titulatura ca atare " Conventie " NU CONTINUTUL CARE E FOARTE CLAR ! FIIND PESEMNE NECESAR UN ACT DE DONATIE , VANZARE -CUMPARARE ... TOTUL E LEGAL , AUTENTIFICAT DE NOTAR SI BENEVOL... Doar ca poarta titulatura de conventie , actul in sine ...
Orice act este anulabil. Nu se ataca titulatara actului ci continutul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. ... imaghiar imaghiar Am donat fiicei mele un apartament,cu condiția să mă întrețină. Pot să recuper apartamentul înapoi,dacă ea nu își face datoria față de mine? (vezi toată discuția)
Donatia se poate ataca ursu67 ursu67 Buna ziua , prin partaj am impartit la notariat casa care este in rate , cu sotia de comun acord , dupa care a semnat tot de comun acord o conventie la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare cretuvasile1970 cretuvasile1970 Buna ziua, Se poate anula un contract de vanzare-cumparare daca atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt de acord? Daca acest contract va fi anulat si el ... (vezi toată discuția)