avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Renuntarea la aplicarea pedepsei sau reabilitare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Renuntarea la aplicarea pedepsei sau reabilitare judecatoreasca.

La inceputul lunii octombrie 2013, am primit 2 pedepse de 10 luni si de 8 luni de inchisoare cu suspendare (termenul de incercare fiind de 2 ani si 10 luni) cea finala fiind cea mai mare. Infractiunile au fost conducerea unui autovehicul fara permis si in stare de ebrietate, facand accident. Nu au fost victime, decat pagube materiale pe care le-am platit (un gard al unui cetatean care nu a depus plangere). Nu am avut antecedente penale. As vrea sa stiu cand si cum pot incepe scoala de soferi, implicit sa am un cazier curat, conform noului cod penal ? Din cate m-am documentat, in favoarea mea ar putea fi articolul 80 despre renuntarea la aplicarea pedepsei, posibil si articolele 165-168. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CezarD , utilizator 16:03, 4 Martie 2014
Am inteles. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
As putea sa ma reabilitez? Gabrieldol Gabrieldol am savarsit : art. 85 alin. 1 si 2 , art. 86 alin. 2 , teza a ll-a din OUG nr. 195/2000 republicata, art. 239 Cod penal. Definita prin nerecrutare si ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! Va contactez pentru un prieten, care anul trecut in 14 iunie a avut accident cu o vaca intr-o alta localitate decat domiciliul, si avea o ... (vezi toată discuția)