Va scriu in numele unei bune amice care a imprumutat bani de la o persoana particulara, dansa sustine ca a semnat un act de mana, a returnat banii dar persoana respectiva foloseste actul cerand dobanda, camata, mai mult individul a facut sesizare la parchet ca nu a primit banii si o acuza de inselaciune. Este speriata ca nu are nicio proba care sa dovedeasca ca a dat banii iar individul se foloseste de asta inclusiv cu justitia. Ce poate face?
Eu am crezut-o pe cuvant, dar, exista undeva si teama ca ea nu a putut returna banii, cum va fi in aceasta situatie, este posibil acuzatia de inselaciune? Stiu doar ca este permanent amenintata de individ, vine acasa, suna, ameninta...Va multumesc!
creditorul nu are decat sa faca "denunt la parchet" fiindca amica dvs nu plateste datoria. Un astfel de "denunt la parchet" va fi din start respins, fiindca fapta in conditiile descrise de dvs n u constituie infractiune. Acel personaj (creditorul) va putea sa se indrepte impotriva amicei dvs doar pe cale civila pentru recuperarea creantei (datoriei). Intelegerile dintre cei doi, care nu sunt dovedite cu inscrisuri, nu vor putea fi considerate de instanta civila ca fiind dovezi, ci ca fiind inexistente. Prin urmare, amica dvs va trebui sa plateasca.
Va multumesc in numele amicei mele, dupa ce i-am relatat cele ce mi-ati spus, a capatat mai multa incredere si a spus urmatoarele, si le cred reale, banii i-a imprumutat in iunie, cam asa ceva, 2008, 700 euro, avea probleme de sanatate si stiu asta, avea rate la banca pt o masina, actul semnat este de fapt un act de vanzare cumparare a masinii, indivisdul, probabil excroc meserias, avea cunostinte la un birou de copiat acte si a facut acel act fara sa treaca data si suma , deci un act nedatat si fara suma de vanzare-cumparare, dupa acest moment, ea a avut un accident nefiind ea vinovata, masina fiind second cu asigurarea casco nu a acoprit cheltuielile reparatiei, a luat asigurarea si a dat banii individului, acesta, un timp a stat linisitit, apoi a inceput santajul cu actul spunand ca o acuza de inselaciune ca a facut un act fara sa mai aiba masina... asta a spus acum, amica mea, dupa ce i-am citit ce va relatasem si ce sfaturi ati dat. Ce e de facut? Va multumesc in numele ei si al meu ca ne ajutati
Deja se schimba problema cu 180 de grade.
Si probabil ca trebuie mai multe amanunte pe care ar fi bine sa le discutati cu un avocat. Cam dubioasa vanzarea acea si facuta numai intr-un singur exemplar...
Trebuie vazut daca individul nu a comis vreo infractiune.
consumam energie pentru sfaturi care nu se pot aplica in cazul expus de dvs initial. -------Acuma, in ce priveste rasturnarea de situatie expusa de dvs, aceasta implica abordarea problemei dintr-un alt unghi de vedere.
Va multumesc mult de sfaturi si iertare ca nu am stiut prea bine amanuntele, eu am sfatuit-o sa faca ea denunt pt abuz de incredere, caci ea a fost de buna credinta si a dat banii inapoi cu mult peste iar acum de santaj si fals in acte, cum poti flutura un act fara data, fara suma, facut din start constient spre a-l folosi in cu totul alte scopuri decat cele spuse initial, am sfatuit-o corect? Va multumesc
Plangere penala
mihaelaa2011
am o problema, am dat cuiva o suma de bani in prezenta unor martori pentru a efectua reparatii la o masina acesta promitandu-mi ca o va repara insa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune?
liviastroescu
am fost escrocata de un individ, pe nume [editat]pe care l-am imprumutat la un peco, cu o suma pentru a-si cumpara benzina si a ajunge acasa la 300 km. ... (vezi toată discuția)