avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond rulment

Asociatia de proprietari din care faceam parte era pentru doua blocuri ; locatarii din blocul meu au hotarat retragerea din asociatie si infiintarea uneia noi ; doi dintre membrii noii asociatii aveau datorii mari la intretinere catre vechea asociatie ; la cererile noastre scrise de returnare a fondului de rulment , ni s-a spus ca nu poate fi returnat , deoarece este blocat de datoriile celor doi ( care datorii se incearca a fi recuperate cu executor judecatoresc ).
As vrea sa stiu daca refuzul de a ni se returna fondul de rulment este legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:21, 1 Martie 2014
HG nr 1588/2007 Art. 24. - (1) In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. De regula, fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflatiei, iar in cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, prin constatarea si insusirea experientei in domeniu a unor asociatii de proprietari echivalente ca marime.

Conform normei legale precizate,fondul de rulment este legal prevazut pentru acoperirea cheltuielilor individuale ale titularului depozitului
In conditiile in care titularul fondului de rulment se inregistraza cu suma cu titlu de restanta neachitate in termenul stabilit,pentru a caror recuperare asociatia de proprietari a respectat si a aplicat disp L nr 230/2007 art 50 si 51,pe cale de consecinta refuzul restituirii fondului de rulment este intemeiat
Intotdeauna, cand se doreste separarea unor scari din asociatia „mama”, trebuiesc facute niste „socoteli”. Ca este cu fond de rulment sau nu, trebuie sa se intocmeasca un protocol intre cei care pleaca si cei care raman. Sigur ca doi proprietari pot sa „inghita” intregul fond de rulment al celorlalti proprietari din scara, insa asa cum am spus, trebuiesc facute niste calcule.
Desprinderea propri-zisa trebuie efectuata imediat dupa afisarea unei liste de plata. Noul comitet executiv, solicita proprietarilor sa se uite atent pe ultima LP si sa confirme sau sa infirme situatia debitelor afisate. confirmarea se face prin semnatura pentru ca practi de la acele solduri se va pleca in continuare.
In etapele urmatoare, cele doua comitete executive si comisiile de cenzori intocmesc acele protocoale dintre cele doua asociatii, precum si intre ele si furnizorii de servicii si utilitati. Numai in aceste conditii furnizorii pot incheia contracte de furnizare cu asociatia nou infiintata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separarea fondului de rulment daca se divide asociatia de proprietari bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua...am mare nevoie de ajutorul dvs.Blocul in care locuiesc are 4 scari,2 pe o strada si 2 pe alta...se doreste separarea scarilor,1 cu 2 si 3 cu 4 in ... (vezi toată discuția)
Asociatie nou infiintata predescughe predescughe sunt o asociatie nou infiintata 2 scari din 3 dintr-un bloc cu desprindere din asociatie veche 3 blocuri a cate 3 scari. furnizorii de utilitati nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Adunare generala de constituire asociatie de proprietari annabela annabela Buna ziua, dupa numeroasele probleme pe care le-am intampinat, am hotarat sa infiintam o asociatie de proprietari la nivel de scara, prin desprindere. Am ... (vezi toată discuția)