avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical/concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical/concediu de odihna

Buna ziua.
As dori sa stiu daca un angajat se afla in concediu medical, mai are dreptul la zile de concediu de odihna pe perioada cat a fost in concediu medical?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 28 Februarie 2014
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical diminueaza durata concediului de odihna? IlincaBoureanu IlincaBoureanu Buna ziua, Daca un salariat a fost in concediu medical 180 zile intr-un an calendaristic, are dreptul la concediul de odihna integral pentru acel ... (vezi toată discuția)
Concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? atviorica atviorica imi spuneti va rog daca concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? multumesc (vezi toată discuția)
Reducere numar zile co pentru concediu medicai ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediul medical de sarcina si lauzie , cele 126 zile afecteaza nr de zile de concediu de odihna acordate intr-un an? adica , daca un angajat ... (vezi toată discuția)